Mardin'de 2600 KESK üyesi hakkında soruşturma

Mardin’de Valilik, 29 Aralık ve 12-13 Ekim grevlerine katıldıkları gerekçesiyle 2600 KESK üyesi hakkında soruşturma başlattı.

Mardin'de 2600 KESK üyesi hakkında soruşturma

Mardin Eğitim-Sen Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım, Mardin Valiliği’nce 29 Aralık ile 12-13 Ekim tarihlerinde düzenledikleri iş bırakma eylemine katıldıkları gerekçesiyle 2 bin 600 KESK üyesi hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Eğitim-Sen Mardin Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım, sendika üyeleri ile birlikte sendika binasında üyelerine yönelik başlatılan soruşturmalarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, Mardin Valiliği’nce son 3 ayda aralarında sendikalarının da bağlı olduğu Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) 2 bin 600 üyesine soruşturma açıldığını söyledi.

Hamdullah Yıldırım, şöyle konuştu:

“AKP vali ve idarecileri kendilerine tanınan sınırsız yetkiyle üyelerimiz hakkında soruşturmalar açıyor, sürgün ediyor, mobbing uyguluyor, gözaltına aldırıyor, tutukluyor ya da görevden uzaklaştırıyor. Binlerce üyemiz sürgün edildi, yüzlercesi işten atıldı ya da atılması talebiyle soruşturmalar yürütülmektedir.

“Basın açıklamaları artık Terörle Mücadele şubeleri tarafından takip ediliyor”

“AİHM, Anayasa Mahkemesi ve uluslararası sözleşmelere rağmen 29 Aralık ve 12-13 Ekim grevlerine katıldıkları için ilimizde 2 bin 600 civarında kamu emekçisi hakkında soruşturmalar açıldı. Basın açıklamaları artık Terörle Mücadele şubeleri tarafından takip edilmekte ve bu kapsamda işlem yapılmaktadır.”

“Sendikal çalışmalarımız suç unsuru olarak görülüyor”

“Sendikal çalışmalarımız ve toplumsal barış için faaliyet ve etkinliklerimiz suç unsuru olarak görülüyor ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamında değerlendiriliyor.

“Bundan da anlaşılıyor ki; Mardin merkez ve ilçelerinde KESK’e bağlı sendika yönetici ve üyeleri, sindirilmek, korkutulmak ve susturulmak istenerek toplumsal muhalefet yok edilmek istenmektedir.

“Emek mücadelesinin aynı zamanda demokrasi mücadelesi olduğu anlayışından hareketle tüm AKP hükümeti ve idarecilerinin bu antidemokratik tutum ve uygulamaları, demokrasinin gelişmesine yaklaşımlarını ortaya koymaktadır.

“Eğitim Sen Mardin Şubesi olarak son dönemde iyice belirginleşen büyük baskı düzenine karşı onurlu ve kararlı duruşumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Baskılara, tehditlere ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz. ‘Durmak yok yola devam’ diyerek faşizan saldırıları tırmandıran AKP’ye ve onun yardakçısı olan Memur-Sen’e karşı ‘Faşizme Geçit Yok’ diyeceğiz. Genelgesine, soruşturmasına, sürgününe, tutuklamasına, görevden atmalara karşı KESK olarak sonuna kadar direneceğiz. Halklarımız ile birlikte kazanan olacağız.”

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2016, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER