Yüksekova Meslek Yüksekokulu'nun açılışı yapıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Hakkari Üniversitesi Yüksekova Meslek Yüksekokulunun açılışı için program düzenlendi. Kaynak: Yüksekova Meslek Yüksekokulu'nun açılışı yapıldı

Yüksekova Meslek Yüksekokulu'nun açılışı yapıldı

İpekyolu Caddesindeki bir binada faaliyet gösterecek olan Yüksekokulunun açılış töreninde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal marşı okundu.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık yaptığı konuşmada, Yüksekova Yüksekokulu'nun Hakkari'de olmasının tabiata aykırı olduğunu Okulun Yüksekova'da olması gerektiğini söyledi.

Son yıllarda Cumhurbaşkanının talimatları ve tüm Bakanlıkların girişimleri ile Yüksekova'da güzel yatırımların olduğunu ifade eden Akbıyık, "Bir tarafta toki konutları bitirildi teslimleri yapıldı. Diğer tarafta 18'e yakın okulumuz büyük oranda bitirildi üç dört tanesinin inşaatı devam ediyor. İlçe merkezinde atık su arıtma tesisinden içme suyu arıtma tesisine kadar Kanalizasyonundan şehrin dönüştürülmesine kadar şehir bir şantiye görünümünde. Havalimanı sınır kapısı buranın gelişmesinde lokomotif görevi görüyor. Yine Organize sanayi bölgesi de haziran ayında kuruluşunu yaptık tüzel kişilik kazandı. Sanayi Bakanlığımızın desteğiyle çalışmalara başladık. Şuanda jeolojik etüt, haritalama alt yapı gibi işlerini devam ettiriyoruz. İnşallah 2021 yılında burayı bakanlığımızın programına aldırıp burada bütün yapılanmasını bitirdikten sonra onlarca belki yüzlerce fabrika Yüksekova'da kurulacak" dedi. 

Yüksekovalıların girişimci insanlar olduğunu belirten Akbıyık, Şöyle devam etti, "Buranın çok değerli iş adamları var. Yüksekova bizim hayal edemediğimiz kadar hızlı büyüyecek ve kalkınacak. Yüksekokulun açılması veterinerlik fakültesinin de açılması da hem tarımın gelişmesinde hem üniversitelerinde bulunduğu yerin ekonomisinin gelişmesinde ciddi katkı sağlıyor. Bu çerçevede Yüksekokul ciddi bir lokomotiv görevi görüyor. Buranın tarım ve hayvancılık madencilik, dağ turizmi ve kış turizmi potansiyeliyle organize sanayi ile üniversite sanayi işbirliğiyle Yüksekova daha güzel bir geleceğe taşınacak. Merkezde Kaymakam Bey'in belediye ile güzel çalışmaları var. Çevre ve şehircilik ve İçişleri Bakanlığımız ve diğer bakanlıklarımızın desteğiyle yer anlamda gelişmiş kalkınmış dönüşmüş bir Yüksekova göreceğiz. Yüksekova Meslek Yüksekokulu'nun hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi. 

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ise Hakkari Üniversitesi'nin 40'a yakın Lisans ve Ön lisans programlarının açık olduğunu söyledi. Yüksekova Meslek Yüksekokulu'nun Yüksekova da geç açılmasının kendilerini üzdüğünü belirten Pakiş, Şöyle Konuştu: "Yüksekokulun yer aldığı binanın son 4 katının iki katını eğitim öğretim son iki katını da yurt binası olarak kullanılmak üzere gerekli müracaatlar yapıldı. İlk iki katın tahsis işlemleri yapıldı. Yüksekova'da bir an önce bir adımın atılması gerekiyordu. Bu adımı bugün itibariyle atıyoruz. Arkası inşallah gelecektir" dedi.

Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç ise, "Üniversiteler, toplumun sosyal ve kültürel altyapısını oluşturan en önemli kurumlardan biridir. Üniversiteye istihdam edilen personeller, kurum için yapılan harcamalar, yerel sektörler anlaşmaları ve özellikle öğrenci harcamaları nedeniyle üniversiteler yerel ekonomilerin kalkınmasında önemli etkilere sahiptir. Bulundukları bölgenin havasını çehresini olumlu yönde değiştirirler, ekonomik faaliyetlerinde canlanmaya sebep olacaktır. Yani üniversite ekonomik bir güçtür. Dolasıyla ilçemiz ekonomik büyüme yaşayacaktır. Eğitim Öğretim kurumları, yalnızca ülke ya da bölge ekonomilerini geliştiren kuruluşlar değil, aynı zamanda ekonomik gelişmenin sürdürülebilir olmasını sağlayan ve bunu sosyo-kültürel gelişmeyle destekleyerek entelektüel, bilimsel ve modern birikimin oluşmasını sağlayan fonksiyonlara da sahiptirler. Bu değerli adımlarda ilgileri ve yardımları olan başta Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza, Sayın Rektörümüze, STK’lara ve emeği geçen herkese Esnaf ve Sanatkarlar odası olarak teşekkür ederiz. Yüksekova Meslek Yüksekokulu ilçemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelasını kesen Vali Akbıyık ve beraberindekiler daha sonra Yüksekokul binasını gezdi. 

Yüksekova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık'a Kaymakam ve Belediye Başkanı Osman Doğramacı'ya ve Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Pakiş'e tablo hediye etti.

Ardından ilçe merkezindeki çalışmaları inceleyen Akbıyık, esnafla bir süre sohbet etti, sorun ve taleplerini dinledi.

Programa Kaymakam Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, Eski Hakkari Milletvekili Esat Canan, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güneş, Kanaat Önderleri, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç ve Muhtarlar katıldı. / Yüksekova Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2020, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER