Bakan Çelik memurlara zam toplantısında sendikaları dinlemedi

Kamu İşveren Heyeti, kamu görevlilerine 2016 yılı için 4+4, 2017 yılı için 3+3 zam önerisinde bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hükümetin zam teklifini açıkladıktan sonra sendika temsilcilerinin itirazlarını dinlemeden salonu terk etti.

Bakan Çelik memurlara zam toplantısında sendikaları dinlemedi

Kamu İşveren Heyeti, kamu görevlilerine 2016 yılı için 4+4, 2017 yılı için 3+3 zam önerisinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “2016 yılının Ocak-Temmuz yüzde 4+4 olarak artışın sağlanması, 2017’de yüzde 3+3 olarak verilmesi. Enflasyonda büyük fark olursa, bir sonraki dönemde enflasyon farklarının ödenmesini teklifimizi sunuyoruz” dedi.

‘Masayı terk etmek kamu işçilerine hakarettir’

Görüşmelerde bulunan Türkiye Kamu-Sen ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Çelik’in teklifine itirazda bulunup söz almak istedi.

Sendika üyeleri görüşmelerde yetkili konfederasyon Memur-Sen ile hükümet arasında ‘danışıklı dövüş’ olduğunu belirterek, Çelik’e tepki gösterdi.

KESK Başkanı Lami Özgen, kazanılmış haklar üzerinden manipülasyon yapıldığını söyleyerek Bakan Çelik’e tepki gösterdi:

“Bu usul böyle değil, size yakıştıramadım. Bu masayı terk etmek Türkiye’deki kamu işçilerine hakarettir. Memur-Senle danışıklı dövüş yapılıyor. Bizim itirazımız var.”

“Kimsenin vereceği enflasyon oranının altında yüzdelik zam oranına ihtiyacımız yok. İlk sefer sayın bakan bizim konuşma hakkımızı da gasp ederek kaçıp gitmiştir. Bu hukuksuzdur, burası toplu sözleşme masası. Bizim tepkilerimizi görerek, memur sen de burayi terketmiştir, kaçmıştır.”

“2014-2015 yıllarının kazanılmış haklarımızı yeniden kabul ediyorsanız, 2014 yılındaki kazanımlarımızı ve alamadığımız bir maaşlık hakkımızı geri istiyoruz. Masadan kalkmak Türkiye’deki bütün kamu emekçilerinin haklarını çiğnemektir.”

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER