Bekir Bozdağ açıkladı: Kira yenilemelerinde artış en fazla yüzde 25 olacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde en fazla yüzde 25 artış olabileceğini belirterek “Bunun üzerinde yapılacak artışlar geçerli olmayacak” dedi

Bekir Bozdağ açıkladı: Kira yenilemelerinde artış en fazla yüzde 25 olacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara’daki bir otelde düzenlenen sempozyumda yeni kira düzenlemesinin detaylarına ilişkin bilgi verdi. 

Bozdağ 1 Temmuz 2023’e kadar yapılacak sözleşme yenilemelerinde kira artışının en fazla yüzde 25 alabileceğini söyledi. Bunun üzerindeki zamların geçerli olmayacağını belirtti:

 

Yaptığımız çalışma sonucunda konut kiraları bakımından 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm Borçlar Kanunu'na Adalet Komisyonu'nda eklenecek.

Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilme imkanı getiriliyor. Bunun üzerinde yapılacak artışların geçerli olmadığı açıkça ifade ediliyor.

Bu düzenlemeyi yaparken geçici olmasına özellikle önem verdik. Geçici bir düzenleme. Bu düzenlemede, kiracı ve sahibinin hukukuna halel vermeden ikisinin de belli bir fedakarlıkta bir noktada durmasına da özen gösterdik. Umarım beklentileri karşılar. Umarım beklediğimiz sonuçları doğurur.

*Kira artış oranında Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 12 aylık enflasyon ortalaması dikkate alınıyordu. TÜİK'in son açıkladığı verilere göre  Mayıs 2022'de kira artış oranı yüzde 39,33 olmuştu. / BİANET

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER