Diyanet'in kurban tebliği: Temassız pazarlık yapılacak

Kurban satış ve kesim işlemlerine dair tebliğ yayınlayan Diyanet şu kuralları sıraladı: Fiziki mesafe korunacak. Giriş ve çıkışlarda ateş ölçülecek. Satış alanına 8 metrekareye bir kişi olacak şekilde kontrollü giriş sağlanacak. Satış üniteleri arasında en az 2 metre mesafe olacak. Satıcı ile müşteri pazarlık sırasında el teması yapmayacak.

Diyanet'in kurban tebliği: Temassız pazarlık yapılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban Bayramı için tebliğ yayınladı. Resmi Gazete’de yer alan ‘2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ’de korona virüs salgını nedeniyle uyulacak kurallar sıralandı.

Kurban Bayramı 31 Temmuz cuma günü başlayacak ve 3 Ağustos pazartesi günü sona erecek. Kesim işlemlerinin bayramın ilk gününde yoğunlaşmaması için tedbir alınmasını isteyen Diyanet’in tebliğinde yer alan kurallar şöyle:

  • Kesim yerlerinde randevu sistemi uygulanacak.
  • Hayvan satış ve kesim alanlarında en az 1,5 metre olacak şekilde fiziki mesafe korunacak, ağız ve burnu kapatacak şekilde maske takmak zorunlu olacak.
  • Satış ve kesim alanlarının girişleri ile alan içerisinde belirlenen noktalarda el antiseptiği bulundurulacak. Hayvan pazarları ve kesim yerlerinin girişlerinde satıcı ve vatandaşların ateşi ölçülecek, ateşi 38 derecenin üzerinde olanların girişlerine izin verilmeyecek ve sağlık kuruluşlarına yönlendirilmeleri sağlanacak.
  • Kurbanlıkların satış alanında 8 metrekareye bir kişi olacak şekilde kontrollü insan girişi sağlanacak.
  • Kurban satıcıları ve müşteriler arasında pazarlık sırasında el teması yapılmayacak. Müşterilerin, hayvan satış alanlarında uzun süre kalmamaları için uyarılar yapılacak.
  • Hayvan satış üniteleri arasında mesafe en az 2 metre olacak.
  • Satıcıların geceledikleri yerlerde yataklar arasındaki mesafe en az 1,5 metre olacak ve diğer satış ünitesindekilerle temas etmemeleri uyarısında bulunulacak.
  • Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere, toplu kesimler için 88 bin 499 TL, bu suçun konutlarda işlenmesi durumunda ise 2 bin 199 TL idari para cezası verilecek.
Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2020, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER