Dolar 26TL'yi de geçti: Tüm zamanların rekoru

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası döviz kurunda başlayan artış devam ediyor. Dolar ve euro kendi rekorlarını tazeledi.

Dolar 26TL'yi de geçti: Tüm zamanların rekoru

28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunun ardından yükselişe geçen döviz kurunda artış devam ediyor.

Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta politika faizini yüzde 8,5'tan yüzde 15'e çekmesinin ardından yükselmeye başlayan dolar, haftanın ilk gününde 26,02'yi görerek tüm zamanların rekorunu kırdı.

Euro da 28 lirayı aşarak rekor tazeledi.

Gram altında da bin 600 TL seviyesi aşıldı ve rekor tazelendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs seçimlerinden sonra yemin etmesinin ardından açıkladığı kabinede Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olduğunu duyurmuştu.

Bakanlıktaki devir teslim töreninde konuşan Şimşek, "Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Merkez Bankası, seçimlerden sonra 22 Haziran'da yaptığı ilk toplantıda politika faizini 650 baz puan artırarak yüzde 8,5'ten yüzde 15'e yükseltmişti. Ancak faiz kararının açıklanmasının ardından döviz kurunda yükselme başlamıştı.

TÜİK de 4 Haziran'da doğalgaz fiyatlarının sıfır olarak hesaplanması sonucu mayıs ayında yıllık enflasyonunu yüzde 39,59 olarak duyurmuştu.

Asgari ücretin ise temmuz ayında yapılacak ara zamla birlikte 11 bin 402 liraya yükseltilmesine karar verilmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER