Dolar haftaya yukarı yönlü başladı, Bitcoin kritik sınırda

TL haftanın ilk iş gününü değer kaybıyla açtı. Altın fiyatları da yükselirken, Bitcoin 20 bin dolar seviyesine tutunmaya çalışıyor

Dolar haftaya yukarı yönlü başladı, Bitcoin kritik sınırda

Küresel piyasalar, resesyon endişeleriyle yeni haftaya temkinli bir başlangıç yaparken, hafta boyunca başta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın konuşmaları olmak üzere dünya genelinde para politikası yetkililerin sözle yönlendirmeleri yatırımcıların odağında olacak. Türkiye'de ise piyasanın odağında Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararı bulunuyor. Bu gelişmeler ışığında dolar haftaya 17,35 lira seviyesinden başladı. Dolar cuma günü piyasa kapanışını 17,32 liradan yapmıştı.

Euro ise cuma günü kapanışı 18,13 liradan yaptıktan sonra 18,28 liradan işlem görüyor. Sterlin 21,26 liradan el değiştiriyor.

'Güvenli liman' altın fiyatları da yükselmeye devam ediyor. Gram altın yüzde 0,26 değer artışyla 1027 liradan satılıyor. Çeyrak altın 1691 lira.

Küresel piyasalarda altının ons fiyatı da hafif bir yükselişle 1842 dolardan satılıyor.

Hafta son 17 bin 200 dolar seviyelerine kadar düşen kripto para birimi Bitcoin bu sabah yüzde 8'lik artışla 20 bin 66 dolardan işlem gördü. Ethereum da benzer şekilde yüzde 11 değer kazanarak 1070 dolara çıktı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER