Dolarda yeni rekor geldi!

Brunson krizi ile yükselen doların nabzı bugün de yüksek... ABD'ye giden heyetin görüşmeleri ile ilgili henüz bir sonuç açıklanmazken dün akşam 5,30 seviyelerinde geçiren dolar, sabah 5,43'ü gördü.

Dolarda yeni rekor geldi!
Gözünü Brunson krizine dikmiş durumdaki piyasalarda belirsizlik devam ederken dolar/TL bu sabah yönünü yukarı çevirerek 5,43 seviyesini gördü.

ABD ile yaşanan ‘Brunson’ krizi sonrası hafta başı 5,42 seviyesine kadar yaklaşan dolar/TL, iki ülke arasında ön mutabakat sağlandığı haberleri ve Türk heyetinin ABD’ye gitmesi ile yükselişini yavaşlatmıştı. Dün Türk heyeti ile ABD heyetinin görüşmesi sonrası ABD Dışişleri Sözcüsü’nden gelen açıklamada, görüşmelerin devam ettiği ve Brunson da dahil ikili ilişkileri ilgilendiren birçok konunun ele alındığı ifade edildi.

TÜRKİYENİN AÇIKLAMASI TERS TEPTİ

Türkiye tarafından gelen açıklamada ise Brunson’ın serbest bırakılmasının ABD’ye taahhüt edilmediği söylendi. Bu açıklamanın ardından TL’de kayıplar derinleşti. Dün akşam piyasaların kapanış saatlerinde 5,30 civarında olan dolar/TL, bu sabah 5,43’ü gördü. Euro ise 6,3142 seviyesine çıkarak zirve yaptı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2018, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER