Dolar/TL haftaya nasıl başladı?

Dolar/TL, cuma günü yükseliş eğilimde bir seyir izleyerek günü önceki kapanışının yüzde 0,3 üstünde 32,3441'den tamamlamasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 32,2110 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar/TL haftaya nasıl başladı?

İstanbul serbest piyasada dolar 32,2320 liradan, avro 34,7220 liradan haftaya başladı.

Serbest piyasada dolar 32,2300 liradan, euro 34,7200 liradan alınıyor.

Cuma günü doların satış fiyatı 32,2160 lira, euronun satış fiyatı ise 34,7410 lira olmuştu.

KÜRESEL PİYASADA GÖZLER ABD ENFLASYON VERİLERİNDE

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) eylülde faiz indirimine gidebileceğine yönelik beklentilerle önceki hafta pozitif bir seyir izlenirken gözler bu hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verileri ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarına çevrildi.

Geçtiğimiz hafta Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri yatırımcıların odağında yer alırken, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin para piyasalarındaki fiyatlamaları olumlu yönde etkilemesi varlık fiyatlarına da yansıdı.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 9 Mayıs'ta bu yılın ikinci enflasyon raporunun tanıtımında açıklamalarda bulunmuştu.

Fiyatlama davranışlarını ve enflasyon beklentilerini yakından takip ettiklerini vurgulayan Karahan, "Enflasyon beklentilerinde kalıcı bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Enflasyon beklentileri aktaran Karahan, yıl sonu enflasyon beklentisinin 2 puanlık artışla yüzde 38'e yükseldiğini bildirdi. Karahan bunun yanında enflasyonda zirvenin yüzde 75-76 ile mayıs ayında görüleceğini belirtmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER