Erdoğan: Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmemeliyiz

Yüksek faize karşı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle yatırım yapılabilir mi? İstihdam sağlanabilir mi? Üretim yapılabilir mi? Mümkün değil. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz lazım" dedi. Yatırım, istihdam ve ihracat vurgusu yapan Erdoğan "Yeni bir şahlanış dönemine giriyoruz" ifadesini kullandı.

Erdoğan: Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmemeliyiz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerli ve uluslararası yatırımcılar için en uygun şartları sağlamaya devam edeceklerini belirterek, "Bir süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz hukuk ve ekonomi reformları bu yeni dönemin hazırlıklarıdır" dedi. 

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi: 

TİCARET GÖNÜL İŞİDİR: Bizim millete sözümüz proje kişi, siyasetlerle, siyaset bezirganlarıyla işimiz olmaz. Bizim muhatabımız milletimizdir. Her husus gibi ekonomi, sanayi, ticaret bir gönül, bir adanmışlık işidir.

YÜKSEK FAİZİN NELERE MAL OLDUĞU ORTADA: Yüksek faiz nedeniyle sizler sahada yaşananların tercümanı olarak karar vericilere yol gösteriyorsunuz. Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle yatırım yapılabilir mi? İstihdam sağlanabilir mi? Üretim yapılabilir mi? Mümkün değil. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. Bir çok iş insanımızla konuştuğumda 'beni faiz batırdı' diyorlar. Bunu söyleyen insanlara zulmetmek doğru mu? İnşallah bunları da tersine çevireceğiz. Yüksek faizden arındırılmış istihdamdan finansmana nakit akışından teşviklere kadar tüm destek paketlerini hayata geçirdik. Şimdi önümüzde yeni dönem var. Çok daha güçlü şekilde üretime, istihdama, yatırıma ve ihracata odaklanmamız gerekiyor. El birliğiyle bu sıkıntılı dönemi geride bırakıp büyük Türkiye hedefimize ulaşacağız.

ŞAHLANIŞ DÖNEMİNE GİRİYORUZ: Hukuk ve ekonomi reformları yeni dönemin hazırlıkları. Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulan değişimleri hayata geçirmek de elbette bizim görevimiz. Hazırlık dönemini geride bırakıp şahlanış dönemine giriyoruz. Üretim, istihdam ihracat ve büyümede ülkemizin olumlu yönde ayrıştığını göreceğiz. Üçüncü çeyreği güçlü bir büyüme ile kapatacağımız artık kesinleşmiş oldu. 

SIKINTILARIN FARKINDAYIZ: Aldığımız tedbirlerin açtığı sıkıntıların farkındayız. Elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanarak bu sıkıntıları azaltmanın gayreti içindeyiz. Sorumluluğumuzun ağır olduğunu biliyoruz. Milletimize olan güven, şevkimiz azmimimiz daha da büyük.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER