MTV'deki yüzde 40'lık zam oranı düşürüldü

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde, yüzde 40 olacağı açıklanan zam oranı yüzde 15 ve yüzde 25'e çekildi. Brüt 3 bin TL düzeyinde olan maaşlardaki Gelir Vergisi artışından da vazgeçildi.

MTV'deki yüzde 40'lık zam oranı düşürüldü
Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde yapılacağı açıklanan yüzde 40’lık zam oranı düşürüldü. Maliye Bakanlığı yetkilileri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeler sırasında yapılan değişikliği, “1300 cc ve altı arabalar için yüzde 15 MTV artışı getiriyoruz. 1300 cc üstü içinse yüzde 15 artı 10 puanlık artış öngörüyoruz” diye duyurdu.

Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı yüzde 40’lık zam oranı gelen tepkiler üzerine cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Bakanlar Kurulu’nda yeniden ele alınmıştı. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, oranın makul bir rakama çekileceğini açıklamıştı.

GELİR VERGİSİNDE GERİ ADIM

Öte yandın Gelir Vergisi tarifesinin üçüncü diliminde yer alan gelirler için vergi oranını yüzde 27’den 30’a çıkaran düzenlemeden de vazgeçildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan görüşmeler sırasında madde torba tasarıdan çıkarıldı. Böylece brüt 3 bin TL düzeyinde olan maaşlardaki vergi artışından vazgeçilmiş oldu. Ayrıca dağıtılmamış kurum karlarına yüzde 1 vergi getirilmesi düzenlemesi de tasarıdan çıkarıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017, 23:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER