TÜİK, işçinin aylık asgari geçim tutarını hesaplamadı, işveren destek verdi

TÜİK, 'üzerimize kalıyor' diyerek ilk defa asgari geçim tutarı hesaplamasını yapmadı. TÜİK'in işçinin aleyhine olan bu tutumuna, işveren kesiminden tam destek geldi.

TÜİK, işçinin aylık asgari geçim tutarını hesaplamadı, işveren destek verdi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün üçüncü toplantısını yapıyor. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ev sahipliğinde yapılıyor. 

işçileri temsil eden Türk-İş, her yıl görüşmelerin ilk toplantısında komisyonda, TÜİK’ten bir işçinin yaşayabilmesi için yapması gereken asgari harcama tutarının belirlenmesini istiyor. Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre Türk-İş'in anayasa ve yasalara dayandırdığı talebi bu yıl TÜİK tarafından geri çevrildi. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun önceki gün Türk-İş’te yaptığı toplantısında TÜİK, bu hesaplamayı yapmak istemediğini belirtti. TÜİK temsilcisi, belirlenen rakamın kamuoyunda sanki 'TÜİK’in rakamı' gibi algılandığını, hesaplamaya temel oluşturan kalıpları da Hacettepe Üniversitesi’nden aldıklarını ifade etti. TÜİK temsilcisinin, bu hesabın 'kendi üzerlerine kaldığını' söylediği, işveren kesiminin de tam destek verdiği aktarıldı. 

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2021, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER