Hep aynı yaştasın!

Ölüm, yaşlanmaya izin vermez. Öldüğünüzde arkanızda bıraktığınız yılların sayısıyla anılırsınız. Yaşasaydı 68 yaşında olacaktı derler arkanızdan mesela.

Hep aynı yaştasın!
Aydın ÇUBUKÇU / EVRENSEL

Ölüm, yaşlanmaya izin vermez. Öldüğünüzde arkanızda bıraktığınız yılların sayısıyla anılırsınız. Yaşasaydı 68 yaşında olacaktı derler arkanızdan mesela. Ama Deniz söz konusu olunca, bilirsiniz ki, o hep 25 yaşındadır. İhtiyarlamış bir Deniz Gezmiş düşünmek imkansızdır. Yalnızca genç devrimci imgesinin en yakıştığı isim olmasından değil, nerede mücadele varsa, orada hâlâ en önde yürümeye devam etmesinden dolayı da öyledir. 

Çok uzun zaman, hep 6 Mayıs’larda andık onu. Sonra birileri doğum gününü hatırlayıverdi. İlk kez doğum günü nedeniyle konuşuyorum ve bu bana biraz tuhaf geliyor. Çünkü o aslında 6 Mayıs doğumludur. 25 yaşının bütün gücüyle ve heyecanıyla devrimci mücadelesinin zirvesine çıktığı gündür 6 Mayıs. Hep 25 yaşında kalmayı hak etmiş olduğu gündür ve öyle kalacaktır. Çok yaşa Deniz; çünkü senin yaşadığını hissettiğimiz her yerde dünya köhne kabuğunu çatlatıyor demektir.

 
Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER