26 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı

HSK 26 hakim ve savcının FETÖ ile irtibatlı oldukları gerekçesi ile görevden uzaklaştırıldıklarını açıkladı. Bu kişiler hakkında son karar daha sonra verilecek.

26 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı
Hakimler ve Savcılar Kurulu, “FETÖ ile irtibatı olduğu” gerekçesiyle 26 hakim ve savcı hakkında görevden uzaklaştırma kararı verdi.

HSK 2’nci Dairesi kararın, çözümlenen ‘ByLock’ içerikleri, savcılık soruşturmalarında elde edilen sonuçlar, ‘mahrem imam’lara ait operasyonel hatlarla iletişim, ankesörlü örgütsel ardışık arama, HSK müfettişlerinin tespitleri ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan kişilerin anlatımlarını dikkate alarak verdiğini açıkladı. Yapılan değerlendirme sonucu 26 hakim ve savcının, ‘Hakimler ve Savcılar Kanunu’nun 77’nci maddesi gereğince görevden uzaklaştırılmalarına karar verildi.

Görevden uzaklaştırılan hakim ve savcıların, haklarında düzenlenecek müfettiş raporu sonrası meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine daha sonra karar verilecek.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından HSK tarafından 4 binin üzerinde hakim ve savcı hakkında, “FETÖ ile irtibatları” nedeniyle işlem yapıldı ve bu kişiler ihraç edildi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2020, 21:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER