ABD'li Bakan Mnuchin: Türkiye’ye yaptırım listesini hazırda tutuyoruz

ABD Maliye Bakanı Mnuchin, ABD'nin Türkiye'ye yönelik "yaptırım listesini hazırda" tuttuklarını söyledi. Mnuchin, "eğer ateşkes anlaşması başarılı olmasaydı finansal yaptırımların uygulanmasına karar verildiğini" belirtti.

ABD'li Bakan Mnuchin: Türkiye’ye yaptırım listesini hazırda tutuyoruz
ABD Maliye Bakanı Steve Mnuchin, Trump yönetiminin Türkiye’ye yönelik bir dizi yaptırım önlemini hazırda tuttuğunu söyleyerek, yaptırımların “gerekli görülmesi” halinde kullanılabileceğini söyledi.  Mnuchin, ABD yönetiminin önceki yaptırımların kaldırılmasını sağlayan Suriye’deki ateşkes sürecinden de şimdiye kadar memnun olduğunu ifade etti.

Suudi Arabistan’da bir röportajında Mnuchin, Ankara’yı ziyareti öncesinde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in ateşkes müzakerelerinde kullanması için ek hedefler de gerçekleştirildiğini söyledi. Mnuchin, “eğer ateşkes anlaşması başarılı olmasaydı finansal yaptırımların uygulanmasına karar verildiğini” belirtti.

ABD yönetiminin hâlâ bu listeyi elinde tuttuğunu kaydeden Mnuchin, “Bunları kullanmamızı beklemek için bir sebebim yok. Bence bence işlerin gidişatından memnunuz” dedi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2019, 23:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER