Adalet Bakanı Gül: İyi hal indirimini anlayamıyorum

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Bir cinayet oluyor; böyle infial olan bir hadisede yani duruşmadaki tavırdan dolayı iyi hal indiriminin yapılmasını ben bir hukukçu olarak asla anlayamıyorum” dedi.

Adalet Bakanı Gül: İyi hal indirimini anlayamıyorum
TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, iyi hal indiriminin kaldırılması yönünde çalışma başlattıklarını söyledi. Gül’ün açıklamaları özetle şöyle:

  • Şu anda hukuk fakültelerine başarı sırası 190 bine kadar olanlar girebiliyor. YÖK’le yaptığımız çalışmaya göre 2020’de ilk 125 bine girenler alınacak.
  • İkinci yargı paketinde de hukuk usulüne ilişkin düzenlemeler var. 4 milyonun üzerindeki devam eden hukuk yargılamalarındaki dosyalarda yargılamalar altı ile sekiz ay hızlanacak.
  • Büyük, elim bir cinayet oluyor; böyle infial olan bir hadisede yani duruşmadaki tavırdan dolayı iyi hal indiriminin yapılmasını ben bir hukukçu olarak asla anlayamıyorum. Can almışsın, kadını öldürmüşsün, duruşmada iyi halli olarak… Bu konuda da yaptığımız bir çalışmamız var.

EL ÖPME AÇIKLAMASI

Abdulhamit Gül, Haznevi Tarikatı’nın liderinin elini öptüğü görüntülerinin sosyal medyaya düşmesinin ardından eleştirilerin hedefi olmuştu. CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan,  “Bu liderle ilişkiniz nedir?” diye sordu. Gül, “Gaziantep’te Nisan 2015’te Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum programında bir sivil toplum kuruluşunun yapmış olduğu bir faaliyet… Milletvekili dahi değildim” diye yanıtı verdi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2019, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER