Adnan Oktar ve 235 kişiye gözaltı

Adnan Oktar ve tarikatına yönelik bu sabah İstanbul merkezli 4 ilde operasyon başlatıldı. Oktar ve 235 hakkında, organize suç örgütü kurmak, askeri casusluk, dolandırıcılık gibi suçlamalarla gözaltı kararı çıkartıldı.

Adnan Oktar ve 235 kişiye gözaltı
Kamuoyunda ‘Adnan Hoca’ olarak bilinen Adnan Oktar’a sabaha geniş çaplı operasyon başlatıldı. Hava destekli operasyonda Adnan Oktar Çengelköy’deki evinde gözaltına alındı. Polis, 4 ilde 120 adreste arama yaptı. İstanbul, Ankara, Antalya ve Muğla’daki operasyonlarda gözaltı kararı verilenlerden 106’sının kadın olduğu öğrenildi. İstanbul’da 22 ilçede 115 adres, Ankara’da 2 ilçede 3 adres ve Muğla ile Antalya’da 1’er adrese baskın yapıldı. Yaşları 11 ile 40 arasında değişen çok sayıda şikayetçi olduğu belirtildi. Operasyonda gözaltına alınanlar, sağlık kontrollerinin ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltılarla ilgili emniyetten yazılı açıklama yapıldı.

Adnan Oktar’a yöneltilen suçlamalar arasında ‘organize suç örgütü kurmak, uluslararası ajanlık, kara para aklama, tehdit, şantaj, inanç istismarı ve küçük çocuklara taciz’ iddiası yer alıyor. Operasyonda çok sayıda silah, çelik yelek ve zırhlı araca el konulduğu belirtiliyor. Emniyet’ten yapılan açıklamada da ”Adnan Oktar Suç Örgütü’ne yönelik 235 şüpheli hakkında operasyon başlatılmıştır” denildi.

Adnan Oktar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.


Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre ise kamuoyunda ‘kedicikler’ olarak bilinen kadınlar ile sık sık gündemde yer alan Adnan Oktar ve müritlerinin gözaltına alındığı operasyon sabaha karşı gerçekleştirildi.

Adnan Oktar ve yanındakiler hakkında Emniyet’e çok sayıda şikayette bulunulduğu öğrenildi.

Şikayette bulunanların arasında küçük yaşta kız çocuklarının aileleri, dolandırılanlar, örgütten ayrıldığı için iftira ve şantaja uğrayanların yer aldığı ileri sürülüyor. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2018, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER