AK Parti'den yerel seçimde ittifaka yeşil ışık

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimde ittifak çağrısına AK Parti'den olumlu yanıt geldi. AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki "Millet de bu ittifakı sevdi. Şimdi bunu yerel seçimlerde devam etmesi kadar normal bir şey olamaz" dedi.

AK Parti'den yerel seçimde ittifaka yeşil ışık
Yerel seçimler için partiler aday belirleme çalışması başlatırken, ittifaklar da netleşmeye başlıyor. Kısa süre öncesine kadar ‘yerel seçimde kesinlikle ittifak olmayacak’ diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ani bir karar değişikliğiyle AK Parti’ye yaptığı çağrıya yanıt geldi. AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ittifakın yerel seçimlerde de yapılmasının önünde bir engel olmadığını söyledi.


CNN Türk’te yerel seçim çalışmalarına ilişkin bilgi veren Özhaseki, ‘erdemli ve tevazu’ sahibi adaylar belirleyeceklerini belirterek, “Biraz da para yönetimini insan yönetimini bilmeli, zaman ve mekan yönetimini bilmeli. İşin ehli olmalı çalışkan biri olmalı. Liyakatli olmalı. Strateji anketlerle belirlenebilir” dedi.

Özhaseki, ‘MHP ile yerel seçimde ittifak yapılacak mı?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Cumhur ittifakı diyerek biz MHP ile birlikte olduk. Türkiye zor bir dönemden geçerken biz MHP ile ittifak yaptık. Millet de bu ittifakı sevdi. Şimdi bunu yerel seçimlerde devam etmesi kadar normal bir şey olamaz. Nasıl anlaşılacağı o kadar zor ki. Bunun hem bizim hem de MHP’nin kendi içinde tartışması gereken bir konu. Biz sanki hiç ittifak yokmuş gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlerleyen dönemde sayın Cumhurbaşkanımız da görüşünü söyler. Devlet Bey’in kaygısı haklı. Ben PKK’nın İstanbul’da bir ilçeyi gelip yönetmesini istemiyorum. HDP ile ittifak denildiğinde ülkenin 80 milyonun gözünde PKK ile ittifak anlamına geldiğini biliyor.”

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Daha önce kesin bir dille yerel seçimde ittifak olmayacağını belirten Bahçeli cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Yeni hükümet sisteminin başarısı için yerel yönetimlerin milletimiz tarafından görevlendirilmesi en temel görevimizdir. Özellikle başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere ilaveten diğer 27 büyükşehir belediye yönetimi zillete yakasını kaptıran, ülkesine çelme takan, üstelik FETÖ-PKK-PYD’nin yörüngesine sabitlenen partilerin asla kontrolüne girmemeli, yönetimine geçmemelidir. Bu tarihi bir sorumluluktur” demişti. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2018, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER