Akıllı saati Cemal Kaşıkçı’nın yerini belirleyecek mi?

Kaçıkçı'nın konsolosluğa girerken üzerinde akıllı saat olduğu tespit edildi. Yetkililere göre saat bir telefonla senkronizeyse yeri tespit edilebilir.

Akıllı saati Cemal Kaşıkçı’nın yerini belirleyecek mi?
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Reuters haber ajansına konuşan kaynaklar, Kaşıkçı’nın konsolosluğa girerken akıllı saatinin kolunda olduğunu duyurdu. Buna göre, ‘Apple Watch’ üzerinden Kaşıkçı’ya ulaşmak mümkün olabilir.

Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk hükümet yetkilisi ile bir güvenlik yetkilisi Apple marka akıllı telefon ve saatin, Kaşıkçı soruşturmasında kilit noktayı oluşturduğunu söyledi. “Konsolosluğa girdiğinde saatin üzerinde olduğunu belirledik” diyen güvenlik yetkilisi, saatten ne gibi veriler alındığının incelendiğini söyledi. “İstihbarat örgütleri, savcılık ve bir teknik ekip bunun için çalışıyor. Saat bizde değil onun için bağlantılı cihazlar üzerinden bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Teknik uzmanlar Apple Watch cihazının konum ve kalp atış hızı gibi bilgiler verebildiğini söylüyorlar. Ancak soruşturmacıların elde edebileceği bilgi saatin modeline, internete bağlı olup olmadığına ve bir iPhone cihazına senkronize olacak kadar yakın olup olmadığına bağlı. (Kaynak: Sözcü)

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2018, 20:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER