AKP'den Yedinci İstifa

AKP Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, partiden istifa ettiğini açıkladı. Yıldırım, son bir ayda AKP'den istifa eden yedinci vekil oldu.

AKP'den Yedinci İstifa
 KP Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, partiden istifa ettiğini açıkladı.

Dershane tartışmalarının ardından Milletvekilleri İdris Bal ve Hakan Şükür; yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ve Haluk Özdalga AKP’den istifa etmişti.

Bugün Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Hasan Hami Yıldırım, şöyle konuştu:

''Bu karar kolay bir karar olmadı. Samimiyetle söylüyorum önemli hizmetleri olan bir iktidar partisinden ayrılıyorum.

“İstenir ki ortaya koyduğunuz görüşler, eleştiriler dikkate alınsın. Bunun partim içinde artık mümkün olmadığını, partinin içinde kalarak bu eleştirilere daha fazla dayanamayacağımı gördüm. O yüzden istifa etme noktasına geldim.

“Başka kimler istifa etmeyi düşünür hiçbir fikrim yok. Siyasi partilerde iktidarlarda hata yapabilir. İktidarların belli bir seviyeye kadar oranda hata yapma hakkı da vardır. Neticede bu topluma hizmet eden kişilerdir. Bütün siyasiler için geçerlidir.

“Zaman zaman gördük, mümkündür yaşandı. Yeni fark ettiğimden değil hangi ortamlar olursa olsun bir takım hataları gördüğünüzde hemen üzerine giderek tepki göstermek uygun olmayabilir.''

Yıldırım,26 Aralık’ta Twitter hesabından yolsuzluk operasyonuyla ilgili “Savcı Muammer Akkaş’a baskı yapılması kabul edilemez, hukuk devletinde bu baskı meşru görülemez” yazmıştı.  / Bianet

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2014, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER