Akşener'den Erdoğan'ın 'Daha neler olacak neler' sözlerine yanıt: Şaşırmadım ama üzüldüm

Meral Akşener, Erdoğan’ın kendisine hitaben 'Memleketim Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma görüldüğü gibi gayet güzel bir ders veriliyor' sözlerine yanıt verdi.

Akşener'den Erdoğan'ın 'Daha neler olacak neler' sözlerine yanıt: Şaşırmadım ama üzüldüm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisini hedef alan Erdoğan'a "Şaşırmadım ama üzüldüm" diye yanıt verirken "Ne kendi gidiyor, ne ortağı gidiyor, milletimizin ayağına biz gidiyoruz, dert dinliyoruz, sorunlarını yerinde tespit edip, iktidarı bilgilendirip, uyarıyoruz" vurgusu yaptı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’nın hedefinde İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Rize ziyareti vardı.

İsmini vermeden ‘gelin hanım’ diye hitap ettiği Akşener için “Gelin hanım beni Netanyahu’nun yanına koyuyor, onun ardından memleketim Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel bir ders veriliyor. İkizdere yetmedi bir de Çayeli’ne gitti. Orada da zaten gerekeni yaptılar. Bu daha bir. Daha neler olacak neler. Daha dur bakalım bunlar iyi günler.” dedi.

Meral Akşener, Sözcü’den İsmail Saymaz’a Erdoğan’ın ifadelerini değerlendirdi.

Danışmanı Murat İde aracılığıyla Erdoğan’a yanıt verdi. Akşener’in açıklaması şöyle:

“Öncelikle şaşırmadım, ama üzüldüm. Son yıllarda siyasetteki bu üsluba ve bu dile alışığız, efsunluyuz. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’na yakışan bir tavır değildir bu. Cumhurbaşkanı, 84 milyon vatandaşının, güven içinde istediği yere gidebilmesinin garantisidir. Ama bakıyoruz, sayın Erdoğan, Rize’deki girişimden övgüyle bahsediyor. Olmaz. Bu Türkiye’nin kadim devlet geleneğine yakışmaz.

Ne kendi gidiyor, ne ortağı gidiyor, milletimizin ayağına biz gidiyoruz, dert dinliyoruz, sorunlarını yerinde tespit edip, iktidarı bilgilendirip, uyarıyoruz. Bu siyaset yolunu açık tutan kıymetli bir iştir. Anlayabilseler, iktidarından muhalefetine, siyaset için önemli bir iştir. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ya; dur daha neler olacak!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER