Ankara Kent Konseyi'nin genel kuruluna yürütmeyi durdurma

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Ankara Kent Konseyi’nin seçimli genel kuruluna çağırılmayan meslek örgütleri kurulu yargıya taşıdı. Mahkeme konseyin seçimli genel kuruluna ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, belediyenin mahkeme kararını bir ay içerisinde uygulaması ve yeniden genel kurul kararını gündemine almasının beklendiğini ifade etti.

Ankara Kent Konseyi'nin genel kuruluna yürütmeyi durdurma
Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 31 Mart seçimlerinin ardından kurulan Ankara Kent Konseyi, 29 Haziran 2019 tarihinde seçimli genel kurulunu yaptı. Konseyin genel kuruluna DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’a bağlı çok sayıda meslek örgütü temsilcisi ve dernekler davet edilmedi.


Meslek örgütleri tarafından bu durumun düzeltilmesi ve Ankara Kent Konseyi’nin “katılımcı bir süreçle” yeniden seçimlerini yapması taleplerine rağmen, Ankara Kent Konseyi’nin seçimli genel kurulu geride kalan dönemde yenilenmedi.

‘BELEDİYENİN 1 AY İÇERİSİNDE KARARI UYGULAMASI BEKLENİYOR’

Kurumların davet edilmemesinin ardından Ankara Tabip Odası (ATO) ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi süreci yargıya taşıdı. ATO’nun açtığı davada Ankara 12’nci İdare Mahkemesi genel kurula ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mimarların açtığı davada ise mahkeme, ATO’nun açtığı davada verilen kararı göz önünde bulundurarak yeniden bir karar verilmesine gerek olmadığına hükmetti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada yargı kararına dair, “12’nci İdare Mahkemesinin her iki davada verdiği kararla Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve alt organlarının yürütmesinin durdurulduğu ve 1 ay içerisinde belediyenin yargı kararını uygulaması ve yeniden seçimli Ankara Kent Konseyi Genel Kurul kararını gündemine alması bekleniyor” ifadelerine yer verildi. (DUVAR)




Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2020, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER