Avrupa Hür İttifakı'ndan HDP kararı

Avrupa Hür İttifakı'ndan HDP kararı çıktı: Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci askıya alınsın.

Avrupa Hür İttifakı'ndan HDP kararı
Avrupa Parlamentosu’ndaki Avrupa Hür İttifakı (European Free Alliance–EFA) Genel Kurulu’nda “Türkiye ve HDP ile dayanışma kararı” çıktı, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin askıya alınması istendi.


Avrupa Hür İttifakı’nın Polonya’nın Katowice kentinde 30 Mart–1 Nisan tarihleri arasında yapılan ve Avrupa ülkelerinden 46 üye partiden 200 delegenin katıldığı genel kurul toplantısında Basklı Eusko Alkartasuna partisi tarafından sunulan ‘Türkiye’de İnsan Hakları ve Demokrasi İhlalleri’ başlıklı karar tasarısı kabul edildi.

“Türkiye’nin, Temmuz 2016’dan beri orantısız güç kullanarak temel hak ve özgürlükler ile uluslararası hukuku çiğnediği” yazılan kararda, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile ‘haksız yere tutuklanan diğer kişilerin serbest bırakılması’ talep edildi. Kararda Avrupa Konseyi’ne “Türkiye’de işlenen suçları soruşturması” çağrısında bulunuldu.

‘ASKIYA ALINSIN’ TALEBİ

EFA ayrıca, Türkiye-AB Müzakere Çerçeve Anlaşmasının ‘AB Komisyonu’nun görüşmeleri askıya alma hakkı’nı içeren 5. Maddesi’ne de atıfta bulunarak, bu madde uyarınca Türkiye’nin üyelik sürecinin askıya alınması talep etti. / Duvar

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2017, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER