Babacan: AK Parti'de korkunç bir nemalanma yarışı var

AK Parti'de bir nemalanma kavgası olduğunu anlatan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Kazanç o tarafa itiyor insanları, amaçları kendilerine maddi kazanç elde etmek" dedi. Babacan, seçime girmelerinin engellenmesi yönünde yapılacak yasa değişikliğine karşı "A ve B planlarımız hazır" mesajı verdi.

Babacan: AK Parti'de korkunç bir nemalanma yarışı var
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın ekonomiyi düzeltmesinin çok zor olduğunu söyledi ve AK Parti’de nemalanma kavgası yaşandığını öne sürdü. Babacan, seçime girmelerini engelleyecek bir yasal düzenleme yapılması halinde A ve B planlarına sahip olduklarını açıkladı.

Halk TV’de gazeteci Özlem Gürses’in sorularını yanıtlayan Babacan, ekonomiyi yönettiği dönemi övdü, bugün ise ekonominin kötü olduğunu ve bir korku iklimi bulunduğunu anlattı.  Babacan, “Yine uyarılar geldi ‘Siz ne yapıyorsunuz’ dediler. ‘Karşınızda devlet gücü var, bunu size karşı kullanırlar’ dediler, biz niyetimize güveniyoruz” dedi. Babacan özetle şöyle konuştu:

‘TUTUKLANMA RİSKİNDEN DE BAHSETTİLER’

Halk ikna olursa bizi destekler. Önemli olan vatandaşımızın bizi tanıması bilmesi. Ne olacak ki her şeyi göze aldığınızda o korku dağılıyor. Tutuklanma riskinde de bahsettiler. “Git kendi işinle uğraş” dediler ama ülke bu haldeyken içimiz el vermez. Kararı vereli bir yılı geçti, parti kuralı iki ay geçti. Bunların hiçbiri olmadı ne bir tehdit aldık ne başka bir şey. Ama ana akım medya bizi görmezden geliyor. Bundan şikayet edemeyiz. Biz çalışacağız gereğini yapacağız.

 

BİR AİLE İÇİNDE ALINAN KARARLAR

Ülkem adına çok üzülüyorum, kendi adıma da üzülüyorum. Adeta AK Parti kendi eliyle inşa ettiğini kendi eliyle yıkıyor. Ülkenin itibarı mahvolmuş durumda, ekonomi keza öyle. İşini bilen insan sayısı çok azaldı. Düzgün ve işini bilen insan çok azaldı iktidar partisinde. İstişaresiz kararlar. Bir aile içinde alınan kararlar. Yanlış insanların partiye nüfuz etmesine katı tutum gösterdim. Sorumlu olduğum birimlerde özellikle. Diğer kurumlarda da benzeri şeyleri gördüğümde en tepe gittim “Yapmayın” diye. Ama dikkate alınmadık, yanlış isimler partide yer aldıkça düzgün insanlar kendini geri çekti. Devlet içerisinde hangi yapı olursa olsun. Bir kulüp, dernek, dini oluşum. Devlet yönetiyorsanız, hiçbir grubun ağırlığına izin verilmemelidir. Hiçbir birimin şu adamcı, şu memleketçi şeklinde doldurulmaması lazım. O tip yapılarla bir pazarlığa girmek gibi bir ilişki biçimi. AKP öncesinde de vardı bu durum. 

‘İNSANLARI YANILTTILAR O GÜN’

Parlamenter sistem varken Türkiye’de seçim öncesi her parti kendi kimliği ile seçime girerdi. Tek parti ya da koalisyon olurdu. Yeni sitem öyle yanlış oldu ki, seçim öncesi ittifakları mecbur kıldı. “Koalisyon bitecek” diyenler, şimdi ittifaka mecbur oldu. İnsanları yanılttılar o gün. Bana da “anlat” dediler. “İnsanlar sana güveniyor.” beni parti yüzü seçmişler. “Siz yanlış yapıyorsunuz” dedim o dönem. Ben konuşursam insanlar “Hayır”a oy verir dedim. Berbat bir sistem oldu. Parlamento saf dışı kaldı. Yargı atamaları dahi iktidarın başındaki kişi tarafından belirlenir oldu. Ne zaman ki Cumhurbaşkanlığı forsu ile bir parti logosu yan yana kondu. O günden beri ülke dikiş tutmadı.

‘MİTHAT SANCAR’IN SEÇİLMESİNE SEVİNDİM’

Mithat Sancar’ın eş başkan seçilmesine sevindim. İyi bir akademisyen. Mithat Bey’in eş başkan olması sanki faydası olacak gibi. Keşke parti olarak da bu görüşü savunabilseler. Bölücü terör örgütü Türkiye’nin siyasetine de müdahil. Keşke siyaset terör örgütlerini gölgesi altında olmasa. Şiddet tamamen sona erse, teröre karşı mücadelenin sonuna kadar verilmesi gerek. HeP beraber bunun için mücadele edelim. Şiddet artık bugünün gündemi değil, bir yere varamazsınız. Bir yerde hak özgürlük mücadelesi silahlı mücadeleye dönebiliyor. Mücadele meşru yöntemlerle olmalı.

‘İYİ ARKADAŞLARIN SAYISI ÇOK AZALDI’

Bizim gibi düşünen iyi arkadaşlarımızın sayıları (AK Parti’de) çok azaldı. Bir çabaları var ama beyhude, ben olmayacağı için yeni bir parti kurdum. Korkunç bir nemalanma kavgası var. Kazanç o tarafa itiyor insanları, maddi kazanç elde etmek. Benim siyasete girmeme vesile olan kişi Sayın Gül. Benim müşterimdi biz oradan tanıştık.

MECLİS’TE GRUP KURMA ÇÖZÜMÜ

Üç haftadır, il ve ilçe teşkilatlarına yönelik çalışmalarımız var. Seçime girmek için 41 ilde teşkilatlanması, kongre yapması ve bunun üzerinden 6 ay geçmesi gerekiyor. Bu A planı bir de B planı var. Meclis’te grubu varsa diğerlerine gerek kalmıyor.

Bunu İYİ Parti kullandı ama bizim bu konuda hiçbir değerlendirmemiz yok. Seçim konuşulur o zaman gündeme gelir bunlar. Şimdiden böyle bir konuşmayı doğru bulmuyoruz. Biz A planı üzerinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.  / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2020, 20:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER