Babacan: Çoklu aday bir strateji değil

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan ortak cumhurbaşkanı adayına dair konuştu, “Çoklu aday bir strateji değil. Tek, ortak aday çıkarmayı becerememenin doğal sonucu” dedi.

Babacan: Çoklu aday bir strateji değil

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Tele 1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. EYT düzenlemesine ilişkin Babacan, “Sayısı ilk etaptaki 2 milyon 250 bin kişiden ibaret değil. Bu sayı 4 buçuk milyona çıkacak” dedi.

‘ÇOKLU ADAY BİR STRATEJİ DEĞİL’

Ortak cumhurbaşkanı adayına dair de değerlendirmelerde bulunan DEVA lideri, “Altılı masanın, şu andaki iktidardan daha iyi ülkeyi yöneteceğini vatandaşlarımıza ispatlaması lazım. ‘Kendimiz, partimiz’ değil ‘Önce Türkiye’ diyebilmek lazım. Biz bunu yeni kurulan parti olarak diyoruz, iddialı çıkmışız ama yine de ‘Önce Türkiye’ diyoruz” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

“Altılı masadaki partiler bir kişi etrafında uzlaşıp ‘Biz hep beraber adayımızın arkasındayız’ diye sapasağlam bir duruş ortaya koyarsa bizim adayımız kazanır. Hiç şüphe yok. Ama ikircikli tutum olmaz. Bir yandan ortak aday gösterip diğer yandan ‘Ben biraz kendime bakayım’ tutumu doğru olmaz. Çoklu aday bir strateji değil. Tek, ortak aday çıkarmayı becerememenin doğal sonucu. Bize göre bir strateji değil. Biz altılı masaya ortak aday olmalı diye oturduk. O anlayışla da sonuna kadar her türlü emeği vereceğiz.”

‘NİSAN’I BEKLEMEYEBİLİRLER’

Mart ayının ortasında bir seçim açıklandığında şaşırılmaması, hazır olunması gerektiğini ifade eden DEVA lideri Babacan, “Ramazan’dan veya ondan önceki pazar her zaman bir baskın seçim yapılabilir. Nisanı beklemeyebilirler. İktidarın küçük ortağı MHP açısından eski yasa daha avantajlı görülebilir. Orada ciddi bir güç kaybı var” diye konuştu.

Babacan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle sıralandı:

 ERKEN SEÇİM KARARINI MECLİS’TEN İSTERSE, ‘DEMEK Kİ TEKRAR ADAY OLAMAYACAĞINIZ İLE İLGİLİ KANAATİNİZ VAR’ DERİZ: Örnek veriyorum, ‘18 Haziran’da değil de 14 Mayıs’ta seçim yapmak istiyoruz. Haydi, meclisi toplayalım erken seçim ki kararı alalım’ demeleri gündeme gelebilir. Şunu deriz: Cumhurbaşkanının tek imzayla erken seçime götürme yetkisi var. Niye tek imzayla hala erken seçime götürmüyorsun da Meclis’ten karar bekliyorsun? Demek ki sizin de şüpheniz var. Bunun ikinci dönem olduğu, dolayısıyla tekrar aday olamayacağınız ile ilgili kanaatiniz var.

İKTİDARI KAYBETME PANİĞİYLE ATILMIŞ ADIMLAR: (İmamoğlu Davası) 2004, 2007, 2009, 2011 seçimlerine giden Sayın Erdoğan’ın böylesine saçmalıklar yapması mümkün değildi. Çünkü o zaman bir özgüven vardı. Özgüven olduğu zaman hareketleriniz daha makul, daha akılcı, sağduyulu oluyor. ‘Seçimi galiba kaybedeceğim. İstanbul’u kaybettim acaba rövanşla ele geçirebilir miyim? Cumhurbaşkanlığı elden gidecek’ paniğiyle yapılmış işler. İktidarı kaybetme korkusu ve paniği ile atılmış adımlar.

OLMAYAN BİR ŞEYİ VARMIŞ GİBİ SUNUYORLARSA MİLLETİN YÜZÜNE BAKACAK HALLERİ KALMAZ: Petrol ve doğal gaz rezervlerini yerinde inceleyeceğiz. Gerçekten varsa ‘Evet, varmış’ diyeceğiz. Ama olmayan bir şeyi varmış gibi sunuyorlarsa milletin yüzüne bir daha bakacak halleri kalmaz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER