Bahçeli ve Erdoğan arasında 'danışman' polemiği

Referanduma 3 gün kala 'Evet' diyen siyasi hareketlerin liderleri Erdoğan ve Bahçeli arasında 'eyalet' polemiği yaşandı.

Bahçeli ve Erdoğan arasında 'danışman' polemiği
Başkanlık referandumuna 3 gün kala MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir televizyon programında sarf ettiği sözler, 'Evet' cephesinde tartışma yarattı.

'ÜLKÜCÜLERİN KARARI NE OLABİLİR?'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe'nin "Eyalet" sözlerini gündeme getiren Bahçeli, "Şimdi bir danışman kalkıyor, bir eyalet sisteminden bahsediyor. Öyle bir açıklamayı yapan insanlar ya Adalet ve Kalkınma Partisinin hedefini sabote ediyorlar veyahut da bir iç pazarlıkla görevlendirilmiş konuşmacılar mı bunlar? Bunları zaman gösterecek. Şimdi 'Eyalet sistemini getireceğiz' diye bir danışman, Cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor ve Cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor, kabulleniyor ise o zaman iki gün içerisinde eyalet sistemine karşı olan, üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir? Bunları düşünmek lazım" ifadelerini kullandı.

'BENİM DANIŞMANIM OLSA GÖREVDEN ALIRDIM'

Bununla ilgili görüşlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletip iletmediği sorulan Bahçeli, şöyle konuştu: "Hayır, bunu saklamanın bir manası yok, benim iletmeme gerek de yok. Her şeyi yakınen takip eden bir Cumhurbaşkanı, bir Başbakan. Geçmişte Kayseri'de bir belediye başkanlığı yapmış başka bir özelliği olmayan bir kişinin danışman olarak Türkiye'yi sabote edebilecek cümleleri kullanmasını anlamakta ben zorlanıyorum ve kabul de etmiyorum. Öyle danışman olmaz, o zaman Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, Adalet ve Kalkınma Partisinin emeğine, diğer siyasi partilerin emeğine ve MHP'nin kararını sabote eden bir insan konumundadır. Benim danışmanım olmuş olsa o saatte görevden alırdım."

ERDOĞAN: BEN NE DİYORUM SEN ONA BAK

Bahçeli'nin bu sözlerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan verilen yanıtta "Danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar, ki danışmanım sonra değişik şekilde onu düzeltmeye yönelik açıklamalar yaptı. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok" denildi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Bahçeli'nin bu sözleri sosyal medyanın bir numaralı gündemi haline geldi. #BahçeliHayırDiyor etiketi Twitter'da trend konular(TT) listesinin ilk sırasına yükseldi.

BAHÇELİ: TÜRKLÜĞÜN BEKASI İÇİN 'EVET' DİYECEĞİZ

Bu tartışmaların ardından MHP'nin resmi Twitter hesabından Bahçeli'ye ait olduğu belirtilen bir açıklama yayımlandı. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin fotoğrafının ve imzasının yer aldığı açıklamada, "Biz 16 Nisan'da millet için evet, devlet için evet, Türklüğün bekası için evet diyeceğiz. Ve hakkın, hukukun safında evet diye yağacağız" denildi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER