Bakan Özer: Başörtüsü yasağını koyanlar kadına şiddetle ilgili konuşamaz

Milli Eğitim Bakanı Özer "Başörtüsü yasağıyla kızlarımızın yurt dışına gitmelerine vesile olanların, kadına şiddetle, beyin göçüyle ilgili konuşacakları hiçbir şey yoktur" dedi.

Bakan Özer: Başörtüsü yasağını koyanlar kadına şiddetle ilgili konuşamaz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya'da Eğitimden Üretime Tarım Çalıştayı'na katıldı. 

Özer, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada "Türkiye'de özel sektörün mesleki eğitimi üzerine almak istemediği için bu konuda dünyadan geri kaldığını" öne sürdü.

"Kıta Avrupa'sına bakın; özel sektörün mesleki eğitimdeki payı yüzde 50'lilerin üzerindedir" diyen Özer, şöyle devam etti: "Dün başörtüsü yasağıyla o kızlarımızın, kadınlarımızın yurt dışına gitmelerine vesile olanların, kadına şiddetle ilgili konuşacakları hiçbir şey yoktur. Yine onların, bugün sıklıkla dile getirdikleri beyin göçüyle ilgili de konuşacakları hiçbir şey yoktur. Çünkü bugün beyin göçüyle ilgili konuşanlar, o gün, o kadınlarımız yurt dışına gittiği zaman, beyin göçü hakkında konuşmadılar. Onun için bu toplumda söz söyleme haklarını yitirdiler."

'MUHAFAZAKAR AİLELERİ SUÇLAYANLAR OKUL YAPMADILAR'

Bakan Özer ayrıca "muhafazakar ailelere yapılan kız çocuklarını okula göndermiyorlar eleştirilerinin" yersiz olduğunu iddia etti ve şunları söyledi: "Bu ülkede 'Muhafazakar aileler, kız çocuklarını okullara göndermiyor' diye sürekli suçlandılar değil mi? Fakat onu diyenler okul yapmadılar. Tüm Türkiye'yi kucaklayacak şekilde derslik sayılarını arttırmadılar. 2000'li yıllarda 300 bin dersliği olan bir eğitim sistemi vardı; bugün bu sayı 855 bine çıktı. Demek ki; yeterli arzuyu edebiliyorsak, vatandaşın ayağına hizmeti götürebiliyorsak, vatandaşın eğitimle ilgili hiçbir sorunu yok."

Özer ayrıca günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle Türkiye'de 81 ilde 100 noktadaki meslek liselerine ekmek fabrikası kuracaklarını açıklayarak "o liselerin çıkışlarındaki satış büfelerinde, vatandaşlarımızı düşük fiyatlı ekmekle buluşturacağız" dedi.  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER