Barzani: Evde kalmayanlara yargı yolu gösterilmeli

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, korona virüsü salgınında evde kalma uyarısını ihlal edenlere tepki gösterdi. Barzani, "İlgili kurumlara, bundan sonra daha sert uygulamalar getirmelerinin talimatını veriyorum. İnsanların hayatını hiçe sayan davranışlarda bulunanlara karşı yargı yolunun gösterilmesi gerekiyor" dedi.

Barzani: Evde kalmayanlara yargı yolu gösterilmeli
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, yeni tip korona virüsü vakalarının artacağını söyleterek halka ‘evde kalın’ çağrısında bulundu. Barzani, “İnsanların hayatını hiçe sayan davranışlarda bulunanlara karşı yargı yolunun gösterilmesi gerekiyor” dedi.

Barzani bugün yaptığı açıklamada, başta Süleymaniye olmak üzere Kürdistan’daki vaka sayısının arttığını söyleyerek, “Artışın sebebi ise halkın uyarılara uymaması ve ilgili kurumlara destek olmaması, aynı zamanda sınır noktalarında ihlaller devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Hükümet ve ilgili kurumların uyarı ve ikazlarına rağmen maalesef hâlâ ihlaller yapılıyor. Sergiledikleri bu davranışla hem kendilerinin, hem ailelerinin, hem de bütün Kürdistan halkının can güvenliğini tehlikeye atıyorlar” diyen Barzani, kurallara uymayanlar için daha sert yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.

‘TALİMATI VERİYORUM…’

Barzani, “Hiçbir şahsi menfaat kendinizi ve halkın can güvenliğini tehlikeye atacak kadar önemli ve değerli değildir. Buradan ilgili kurumlara, bundan sonra daha sert uygulamalar getirmelerinin talimatını veriyorum. İnsanların hayatını hiçe sayan davranışlarda bulunanlara karşı yargı yolunun gösterilmesi gerekiyor” dedi. (Rudaw) 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2020, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER