Barzani: Suriye'de Kürtleri bir araya getirme çabalarına devam edeceğim

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, geçtiğimiz haftaki Ankara ziyaretinin ardından dün Erbil'deydi. Jeffrey ile görüşen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Suriyeli Kürtlerin birleşmesi için çabalarına devam edeceğini söyledi.

Barzani: Suriye'de Kürtleri bir araya getirme çabalarına devam edeceğim
ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, geçtiğimiz haftaki Ankara ziyaretinin ardından dün Erbil’de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’yle görüştü. Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamada, ikilinin Irak’taki gelişmelerin yanı sıra Suriyeli Kürtler arasındaki bölünmüşlüğü ele aldığı belirtildi.

Açıklamada, “Başkan Barzani, Suriye’deki Kürt tarafları bir araya getirme çabalarına devam edeceğini, Suriyeli Kürtlerin ülkenin mevcut durumunda ve geleceğinde haklarını elde etmeleri ve daha iyi bir konuma sahip olmaları adına aralarında uzlaşma ve birleşme yönünde atacağı her adımı destekleyeceğini yineledi” denildi.

Jeffrey ve Barzani’nin, Suriye’deki savaşa son verme barışçıl bir siyasi çözüm bulunmasının gerekliliğini de ele aldığı belirtildi. İkili, Irak’taki son gelişmeleri de değerlendirdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2020, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER