Buldan: Kadınlar yok sayılırsa barış gelmez!

Van'da miting alanını dolduran kadınlara seslenen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Leyla Güven'in açlık grevinde 121 güne ulaştığını belirtti. Buldan, açıklamasında "Kadınların yok sayıldığı yaşamın hiçbir yerinde düzen olmaz, barış olmaz" ifadelerini kullandı. Antep ve Dersimli kadınlar da 'Şiddete, savaşa ve krize karşı mücadele edeceklerini" dile getirdi.

Buldan: Kadınlar yok sayılırsa barış gelmez!
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Musa Anter Barış Parkı’nda miting düzenledi. Yöresel kıyafetleriyle mitinge katılan kadınlar ellerinde açlık grevindeki HDP Milletvekili Leyla Güven’in fotoğraflarını taşıdı.


Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan konuşmasında Güven’in açlık grevine değindi. yaptı. Ertan, “Leyla Güven umudun adıdır. Yaşamak ve yaşatmak için 121 gündür açlık grevini sürdüren Leyla Güven’i selamlıyoruz. Leyla’nın talebi milyonların talebidir, haklıdır, meşrudur” dedi.

‘KADIN YOK SAYILIRSA BARIŞ OLMAZ’

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kadınları Kürtçe selamladı ve 8 Martı kutladı. Buldan, “Bugün dünyanın dört bir yanında özgürlüğü için, hukuku için alanlarda olan milyonlarca kadına sevgilerimizi gönderiyoruz. Ama en büyük selamı bugün 121’nci gününde olan Türkiye’nin geleceği için açlık grevine olan sevgili Leyla Güven’i sevgiyle selamlıyoruz. Biz biliyor ki dünyada her şeyi kadınlar değiştirir. Kadınların yok sayıldığı yaşamın hiçbir yerinde düzen olmaz, barış olmaz. Dünyanın her yerine demokrasiyi, barışı  da özgürlükleri de getiren biz kadınlarız” dedi.

Buldan, son olarak, “Seçim meydanlarında resimlerimizi gösterenler şunu bilsinler ki  bu ülkede terörist varsa o da sizin anlayışınızdır. Türklerle Kürtleri ayıran bir zihniyet bölücü bir zihniyettir. 31 Mart’ta belediyelerde kayyumların temizliğini yapacağız. O kayyumlar giderken AKP’nin tabelalarını da alıp gitsinler. Halkımız soğana, patatese verecek paramız yok diyor onlar ‘HDP’li milletvekilleri teröristtir’ diyor. Ama, artık bunlara halkımızın karnı tok. Gerçekleri  görüyor. 17 yıldır aynı yalanla bu ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. 31 Mart’ta halkımız sandıklarda  öyle bir ders verecek ki bu dersten utanacaklar” diyerek konuşmasını tamamladı.

‘YAŞAMIN YARISIYKEN YOK SAYILMAYI KABUL EMİYORUZ’

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Dersim’de Seyit Rıza Meydanı’nda toplanan Dersim Kadın Platformu “Mücadele kadınları birleştirir, kadınlar dünyayı özgürleştirir!” pankartı taşıdı.

Dersim Kadın Platforormu adına Fatoş Yiğit’in “Bugün Leyla Güven şahsında yüzlerce kadın açlık grevinde, bizler kadınlar olarak yaşam hakkının savunuyoruz ve biran önce açlık grevlerinin sonlandırılması için adım atılmasını talep ediyoruz. Yaşamın yarısıyken yok sayılmayı reddediyoruz! Dünyanın dört bir yanında alanlardan, meydanlardan, sokaklardan, evden, okuldan, işten, her yerden sesleniyoruz: Eşit ve özgür bir yaşamı kuruncaya dek mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.” açıklaması yaptı.

Gaziantep’te 8 Mart’ı karşılayan Gaziantep Kadın Platformu 8 Mart’ı kutlamak için Kırkayak Parkı’na geldi. Yeşilsu Parkı’na şarkılar ve zılgıtlar eşliğinde yürüyen kadınlar, “Eşitsizliğe, şiddete, yoksulluğa, işsizliğe karşı vardık, varız, var olacağız” pankartı taşıdı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2019, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER