Bülent Arınç: Çakıcı'nın tehdidi hem Meclis'e hem demokrasiye

Bülent Arınç: Çakıcı'nın tehdidi hem Meclis'e hem demokrasiye Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tahliye edilmesi gerektiğini söyleyerek MHP'nin tepkisini çeken Bülent Arınç, Devlet Bahçeli'nin sahip çıktığı Alaattin Çakıcı'ya tepki gösterdi: "Bu tehdit Kılıçdaroğlu'nu hedef almış gibi görünse de demokrasiye yapılmıştır."

Bülent Arınç: Çakıcı'nın tehdidi hem Meclis'e hem demokrasiye

Haber Türk'te önceki gün katıldığı programda iş insanı Osman Kavala ve eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'ya da tepki gösterdi. 

Aynı programda Bülent Arınç'a soru soran gazetecilerden Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'in aktardığına göre, Bülent Arınç, Haber Türk'ten ayrılırken kendisinden sonraki yayına gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'yla karşılaşınca Alaattin Çakıcı'nın tehdit ve hakaret içerikli mektubunu gündeme getirdi ve “Geçmiş olsun dileklerimi iletin” dedi.

"Arınç'a yayından sonra bu konudaki düşüncesini de sorma fırsatı buldum" diyen Zeyrek, Arınç'ın verdiği yanıtı ise şöyle aktardı:

“Bu tehdit, Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almış gibi görünse de aslında demokrasiye yapılmıştır. Tasvip edilecek tarafı yok. Hem Meclis'e hem demokrasiye yapılmıştır. Meclis Başkanı'nın bu işe sahip çıkması lazım. Bir milletvekiline, bir siyasi parti liderine yapılmış tehdide sessiz kalmaması lazım.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER