Bülent Turan: CHP kendi istifalarına baksın

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, belediye başkanlarının istifa etmelerinde ceza hukuku kapsamına giren bir şey olmadığını söyledi. İstifaların AK Parti'deki yenilenme sürecinin parçası olduğunu belirten Turan, "Ceza hukukuyla ilgili bir durum söz konusu değildir. CHP'nin kendi istifalarına bakması lazım" dedi.

Bülent Turan: CHP kendi istifalarına baksın
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, belediye başkanlarının istifasının istenmesi hakkında açıklama yaptı.

İstifaların AK Parti’nin yenilenme süreci olduğunu söyleyen Bülent Turan, istifa eden belediye başkanlarına hizmetleri için teşekkür ettiklerini belirtti. Biz 15 yıldır iktidarsak milletin sesine kulak verdiğimiz için iktidarız. Bu minvalde belediye başkanlarımızın istifa etmiş olmasını da takdirle karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

İstifalar konusunda CHP’yi eleştiren Turan, “CHP grup başkanvekilinin iddia ettiği gibi ceza hukukuyla ilgili bir durum söz konusu değildir. Ceza kanunundan kaynaklanan bir konu varsa o yargının işidir. Belediye başkanlarımızın böyle bir ithama maruz kalmasını doğru bulmuyoruz. Bu AK Parti’nin kendi içindeki dönüşümün sonucudur. CHP’nin kendi istifalarına bakması lazım” dedi. CHP’den istifa eden İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Meral Akşener liderliğinde kurulacak partiye katılacağını açıklamıştı.

Belediye başkanlarının AK Parti’den istifa etmediklerinin hatırlatan Turan, “O başkanımız hala partimizin mensubudur. Ama bugün CHP milletvekili partisinden istifa etti” diye konuştu. Turan, erken seçim konusunun gündemde olmadığını da belirtti.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER