CHP: 7 bin 94 sandık tutanağında uyuşmazlık tespit ettik

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, cumhurbaşkanlığı için 2 bin 269, milletvekilliği için 4 bin 825 sandıkta uyuşmazlık tespit ettiklerini aktardı

CHP: 7 bin 94 sandık tutanağında uyuşmazlık tespit ettik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, sandık sonuçlarına ilişkin partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 14 Mayıs’taki seçimlerde ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını yüzde 99.9 oranında sistemlerine girişini yaptıkları bilgisini veren Erkek, “O küçücük oranın da kontrollerini yapıyoruz, sistemimize gireceğiz. Bizim kendi sandık sonuç tutanağımız ile YSK’nın arasında bir uyuşmazlık var ise bizim sistemimizde kırmızı alarm veriyor. Bunu hem genel merkez hem il hem ilçe görüyor. Yani son derece sağlıklı bir alt yapımız ve sistemimiz var. Sistemimizde kırmızı alarm verildi” dedi.

TOPLAM 7094 SANDIKTA UYUŞMAZLIK

Cumhurbaşkanlığı için 2 bin 269, milletvekilliği için 4 bin 825 sandık tutanağında uyuşmazlık tespit ettiklerini aktaran Erkek, "İlçe seçim kurullarında birleştirme tutanakları düzeltilirken bazı maddi hatalar da ilçe seçim kurullarında düzeltiliyor. Bütün sandıkların sonuçları hem bizim tutanakları hem YSK tutanakları karşılaştırılarak tek tek kontrol edildi ve gerekli tüm itirazlar yapıldı, süreç takip ediliyor. Genel sonuçları değiştirmeyecek nitelikte de olsa her bir oyu takip ediyoruz” diye konuştu.

"9,5 MİLYON SEÇMEN İRADESİNİ ORTAYA KOYMAMIŞ"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erkek, 64 milyondan 55 milyon seçmenin oy kullandığını hatırlatarak, “Bunların da 1 milyon küsuru geçersiz. Geçersizlerle sandığa gitmeyenleri toplarsak 9,5 milyon seçmen iradesini ortaya koymamış. Önümüzdeki seçim çok daha basit bir seçim olacak. 14 Mayıs'taki seçim bitti. Kazananı olmadı” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER