CHP Genel Başkanı Özel: "Yargıtay kararı Anayasal düzene karşı kalkışma girişimi"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın, AYM'nin Can Atalay kararına uymayarak kararı alan üyeler hakkında suç duyurusunda bulunmasını "anayasal düzene karşı kalkışma girişimi" olarak değerlendirdi: "Derhal bastırılmalıdır."

CHP Genel Başkanı Özel: "Yargıtay kararı Anayasal düzene karşı kalkışma girişimi"

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay'ın kişisel başvurusu üzerine verdiği ihlal kararına uymaması ve kararı alan AYM üyeleri için suç duyurusunda bulunmasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel güçlü bir tepki verdi. 

Özel, sosyal medya platformu X (eski Twitter) yaptığı paylaşımda Yargıtay kararını "anayasal düzene karşı kalkışma girişimi" olarak tanımladı ve "Derhal bastırılması" çağrısında bulundu. 

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nden AYM üyeleri için suç duyurusu

Yargıtay, TİP milletvekili Can Atalay'ın haklarının ihlal edildiğine ve tahliye edilmesi gerektiğine karar veren Anayasa Mahkemesi kararına uymamış ve Can Atalay kararında imzası olan Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında "Anayası'yı ihlal ettikleri ve yargı yetkisini aştıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

3. Ceza Dairesi ayrıca TBMM'ye de yazı yazarak Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmemesi halinde Fethullah Gülen ve Murat Karayılan gibi haklarında kırmızı bülten olan FETÖ ve PKK yöneticilerinin TBMM'ye girmesinin önünün açılacağını ileri sürmüştü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER