CHP-İYİ Parti 3 ilçeye takıldı!

İl belediyeleri konusunda hızlı yol alan CHP-İYİ Parti ittifakı il belediyelerinde yapılacak işbirliği konusunda büyük oranda anlaşma sağlanırken, ilçe belediyelerinde Ankara Etimesgut, Antalya Kepez ve Muğla Bodrum’da anlaşmazlık yaşandığı belirtiliyor.

CHP-İYİ Parti 3 ilçeye takıldı!
CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmeleri üç ilçede yaşanan anlaşmazlığın çözülmesi bekleniyor. Sorunun aşılması halinde haftaya İYİ Parti ile yapılacak görüşmelerde sonuca varılacağını belirtiliyor.

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, CHP ile İYİ Parti arasında 21 büyükşehir belediyesinde varılan uzlaşıdan sonra iki parti de yaklaşık 3 haftadır il ve ilçe belediyeleri üzerine görüşmeler yürütüyordu. Önceki gün geç saatlere kadar devam eden görüşmelerde iki parti arasında özellikle ilçeler konusunda anlaşmazlıkların yaşandığı öğrenildi. Hem CHP hem İYİ Parti Ankara’nın Etimesgut, Antalya’nın Kepez ve Muğla’nın Bodrum ilçelerinde kendi adayının desteklenmesini talep etti. Her iki tarafın geri adım atmaması üzerine görüşmeler bir sonraki haftaya ertelendi. İlçe belediyelerinde yaşanan anlaşmazlığa karşın il belediyelerinde ise büyük oranda uzlaşıya varıldı. İYİ Parti CHP’nin elinde olan mevcut il belediyeleri olan Edirne, Kırklareli, Yalova, Çanakkale, Zonguldak, Giresun, Burdur ve Sinop’la birlikte Bolu, Kırşehir, Sivas ve Erzincan’da aday çıkarmayacak. CHP ise Kırıkkale, Isparta, Düzce, Nevşehir, Afyonkarahisar ve Osmaniye’de aday çıkarmayacak.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2019, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER