CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Sırtı kalınlara karşıyım

Eskişehir'in Alpu ilçesinde halka seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, ekonomik krize değinirken "Hep sırtı kalınlar mı kazanacak bu ülkede? Bu ülkede işçi kazanmayacak mı, esnaf kazanmayacak mı? Sırtı kalınlara karşıyım. Sırtı kalınlara karşı vatandaşın alın terinden yanayım" dedi. Kılıçdaroğlu yeni siyasetlerinin ana omurgasını bu görüşün oluşturduğunu söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Sırtı kalınlara karşıyım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomik krizin faturasını halkın ödediğini söyleyerek iktidarı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, partisinin yeni siyasetinin ana omurgasının ‘sırtı kalınlara karşı vatandaşın alın derinden yana’ olmak sözüyle özetledi.

Eskişehir’i ziyaret eden CHP lideri, ilk olarak 31 Mart seçimlerinde AK Parti’den devir aldıkları Alpu ilçesine gitti. Belediye başkanı Gürbüz Güller ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, daha sonra belediye önünde bekleyenlere seslendi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

‘SOSYETE DAMAT’

“Türkiye’de 2 tane devlet oluşmaya başladı. Birisi saray devleti, diğer Türkiye Cumhuriyeti devleti. Nerde bu iç işleri Bakanlığı? Getrmişsin bir hanedan sistemi. Hazineyi getirmiş damada teslim etmişsin. Damat biri eli yağda bir eli balda. O nedenle ‘sosyete damat’. Vallahi sosyete damat. Hiçbir derdi yok damadın.”

‘SURİYELİLERE KIZMAYA HAKKIMIZ YOK’

“Suriyelilere belki şimdi içinizden kızan var. Boşuna kızıyorsunuz. Suriyelilere neden kızıyorsunuz. Allah aşkına Suriyelilere hiç kızmaya hakkınız yok. Kızacağınız adam belli. Suriyelileri buraya kim getirdi Allah aşkına. Suriyelileri buraya getirene kızacaksınız. Onun politikalarına kızacaksınız. Orada savaş çıkmış, savaştan kaçmış gelmişler. Evet gitsin kendi ülkelerine ama barışın olması lazım. Dolayısıyla Suriye politikası başından beri yanlıştır. Hâlâ da yanlıştır. Şimdi Afrin’de sorun çıktı, şimdi göreceksiniz. Üç buçuk milyon Suriyeli daha gelecek böyle giderse. Evet istemiyoruz doğru ama bu politikayı hayata geçiren kişiyi önce ben istemiyorum diyeceksiniz. Ben onu istemiyorum. Suriye’yi bozdu diyeceksiniz.”

‘ALIN TERİNDEN YANAYIM’

“Bütçenin durumu parlak değil, Türkiye yönetilmiyor. Türkiye savruluyor. Ekonomik kriz var kim ödüyor faturasını? Sıradan vatandaş ödüyor. işinden olan ödüyor, sizler ödüyorsunuz. Hep sırtı kalınlar mı kazanacak bu ülkede? Bu ülkede işçi kazanmayacak mı, esnaf kazanmayacak mı? Sırtı kalınlara karşıyım. Sırtı kalınlara karşı vatandaşın alın terinden yanayım. Yeni siyasetimizin ana omurgası da budur. Türkiye Cumhuriyeti devletinde bir çocuk yatağa aç giriyorsa saraydakilerin uyumaması lazım. İşsiz olan sadece CHP’liler değil her partiden işsiz var. Aileler boğazından kesiyorlar çocuklarımız okusun diye. Saraydakilerin çocukları işsiz mi, hayır hepsinin çocuklarının durumu çok iyi. Benim siyasetten şahsen beklediğim hiçbir şey yok. O nedenle yeni bir siyaset. Siyasette yeni bir sayfa açtık, kavga istemiyoruz. Türkiye ateş çemberi içinde kavga eden bir yönetim istemiyoruz.”  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2019, 20:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER