CHP PM'den HDP uyarısı: En geniş ittifak içinde HDP de olmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı ve ittifak için Parti Meclisi’nden yetkiyi aldı. Mümkün olan en geniş ittifakın kurulması için tam yetki verilen toplantıda, “Kurulacak ittifakta mutlaka HDP de olmalı. HDP baraj altı kalırsa sıkıntı olur, büyük vebal alınmış olunur” şeklinde değerlendirmeler yapıldı.

CHP PM'den HDP uyarısı: En geniş ittifak içinde HDP de olmalı

Erken seçim kararının ardından olağanüstü toplantıya çağrılan CHP Parti Meclisi’nde, Meclis seçiminde ittifak olasılıkları ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili konular ele alındı.

HDP DE İTTİFAKTA YER ALMALI

Edinilen bilgiye göre yaklaşık 3 saat süren toplantıda, Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı ve seçime girecek 10 partiden “Cumhur ittifakı” dışındaki 7 partiyi bir araya getirmeyi amaçlayan “Sıfır Baraj İttifakı” önerisi ele alındı. Toplantıda, “bunu sağlayabilirsek tarihe barajı kaldıran bir güç birliğini yapmış siyasi hareket olarak geçebiliriz” görüşü dile getirildi. Söz konusu ittifak çabası tüm üyeler tarafından olumlu karşılanırken, bu ittifakın içinde mutlaka HDP’nin de olması gerektiği görüşü dile getirildi. Toplantıda bu konuyla ilgili, “HDP baraj altı kalırsa sıkıntı olur, büyük vebal alınmış olunur” şeklinde görüşler dile getirildi.

‘CUMHURBAŞKANI ADAY CHP’Lİ OLMALI’

Meclis seçimlerinde mümkün olan en geniş ittifakın gerçekleştirilmesi noktasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy birliğiyle tam yetki verilen toplantıda Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili ise farklı görüşler dile getirildi. “Tüm partilerin kendi adayını çıkarması gerektiği” görüşünün dile getirildiği toplantıda ağırlıklı görüş de adayın mutlaka CHP’li olması yönünde oldu.

‘GÜL’E TABANDA TEPKİ VAR’ UYARISI

PM toplantısında parti yöneticileri aday isimlerinden bahsetmedi, ancak bazı üyeler 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aday olması ihtimaliyle ilgili, “Gül’e tabanda büyük tepki var” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda seçim takviminin dar olması nedeniyle milletvekili aday listesinin de genel başkan tarafından belirlenmesine onay çıktı. Ancak bazı üyeler bu konuda kimi kriterler konulmasını isterken bu talep karşılık görmedi.

BELEDİYE BAŞKANLARI MİLLETVEKİLİ OLAMAYACAK

Toplantıda belediye başkan adaylarının adaylık durumu da soruldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, “Belediye başkanları milletvekili adayı olmayacak” dediği öğrenildi.

CHP Parti Meclisi’nin olağanüstü toplantısının çok sakin bir havada geçtiği, İYİ Parti’ye geçen 15 CHP milletvekilinin kamuoyunda çok olumlu karşılandığına dair yorumlar yapıldığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER