CHP'de 8 ilin adayları belli oldu

CHP PM toplantısında 4 büyükşehir ve 4 ilin belediye başkan adayları belirlendi. Ankara'da Mansur Yavaş, Antalya'da Muhittin Böcek ve İstanbul'da Ekrem İmamoğlu aday gösterildi. Toplantıda en çok konuşulan isim ise Mansur Yavaş oldu. Yavaş'ın, CHP ile ilişkisine dair, “Biz Ankara için bir araya gelmiştik, ben hâlâ ülkücüyüm” sözleri hatırlatıldı ve "Partinin evlatları aday olmalı” görüşü savunuldu.

CHP'de 8 ilin adayları belli oldu
CHP Parti Meclisi toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı içinse Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aday gösterilmesine karar verildi.

CHP Parti Meclisi yerel seçimlerde aday olacak belediye başkanlarını belirlemek için üçüncü kez toplandı. Toplantıda İstanbul ve Ankara’nın da yer aldığı 4’ü büyükşehir, 4’ü il olmak üzere 68 aday oylanarak kabul edildi.

Edinilen bilgiye göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ismi tartışma yaratmadı. İmamoğlu’nun adaylığına işari oylama ile tam destek verildi.

TOPLANTIDA EN ÇOK KONUŞULAN İSİM MANSUR YAVAŞ OLDU

Parti Meclisi’nde en çok konuşulan isim ise Ankara için önerilen Mansur Yavaş oldu. Toplantıda, Yavaş’ın 2014 yerel seçimlerinin ardından partiden istifa etmesi, CHP ile ilişkisine dair, “Biz CHP ile Ankara için bir araya gelmiştik, ben hâlâ ülkücüyüm” yönündeki söz ve davranışları hatırlatıldı, “Partinin evlatları aday olmalı” görüşü savunuldu.

Görüşlerin açıklanmasının ardından oylamaya geçildi. Oylamanın açık yapılması için önerge verildi. Yapılan oylamada 45 üye “kabul”, 12 üye ise “ret” oyu verdi. Böylece Yavaş’ın adaylığı oy çokluğu ile kabul edildi.

Parti Meclisi’nde mevcut Aydın Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın yeniden aday gösterilmesine de bazı üyeler itiraz etti. Didim adayı için kapalı oylama istendi. Bu oylamada 34-22 olarak sonuçlandı, Atabay oy çokluğuyla yeniden aday gösterildi.

CHP’nin diğer belediye başkan adayları ise şöyle:

Adana: Zeydan Karalar
Ağrı: Ahmet Meriç
Bolu: Tanju Özcan
Niğde: Rasim Yılmaz
Sivas: Ali Akyıldız
Kocaeli/İzmit: Fatma Kaplan Hürriyet

YAVAŞ: BAŞARI BOYNUMUZUN BORCU

Twitter hesabından açıklama yapan Mansur Yavaş, “Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı’nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Akşener’e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni, seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur. Yolumuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

BÖCEK: ŞİMDİ ÇALIŞMA ZAMANI

CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek de Twitter hesabından açıklama yaptı. Böcek, “20 yıldır Konyaaltı’nda birlikte başardık! Şimdi de hayatımı adadığım Antalya’da birlikte başarmaya geliyorum. Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na, örgütümüze ve Sn. Meral Akşener’e teşekkür ediyorum. Oturan değil, çalışan Antalya’ya hazır olun. Şimdi çalışma zamanı” dedi.

İMAMOĞLU: İSTANBUL’UN GELECEĞİ İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu da “İstanbul’un geleceği ve İstanbulluların mutluluğu için yola çıkıyoruz. Beni bu göreve layık gören partime, genel başkanımıza ve tüm İstanbullulara içtenlikle teşekkür ediyorum” şeklinde açıklama yaptı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2018, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER