'CHP'de belediye başkan adayları eski ve yeni vekiller olabilir'

CHP’de belediye başkanlıkları için aday adaylığı süreci başladı. Kulislerde konuşulanlar arasında kamuoyunun yakından bildiği isimler de var.

'CHP'de belediye başkan adayları eski ve yeni vekiller olabilir'
 Cumhuriyet Halk Partisi’nde ( CHP) adaylık için istifa süreci 1 Ekim’de başladı. 19 Ekim’de sona erecek adaylık başvuruları için aralarında eski ve yeni milletvekillerinin de bulunduğu aday adayları çalışmalarını sürdürürken genel merkezin kararı bekleniyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında yetki aldıktan sonra 12 Ekim’de Ankara’da mevcut belediye başkanları ile bir araya gelecek. Buradaki görüşmenin ardından ise Kılıçdaroğlu listesini şekillendirecek.

Cumhuriyet’ten Ali Açar ve Mahmut Lıcalı’nın kulis bilgilerine dayandırdığı haberine göre; İstanbul ’da MHP’nin aday çıkarmayacağını açıklamasının ardından CHP’nin Kürt seçmenin de oyunu alabilecek bir isim arayışında olduğu belirtiliyor. Şu ana kadar İstanbul için kulislerde milletvekilleri Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi, eski milletvekili Dursun Çiçek, eski İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, iş insanı Ümit Boyner ve Abdüllatif Şener’in isimleri geçerken, Boyner’in “Siyaseti düşünmüyorum” diyerek teklifi kabul etmediği öğrenildi. 

İNCE’NİN ŞARTI ÖNSEÇİM

CHP’nin 24 Haziran’da cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin ismi İstanbul Büyükşehir Belediyesi için konuşulurken; İnce’nin İstanbul ’da CHP üyelerinin önüne sandık konulması halinde aday adayı olabileceği ifade ediliyor. Ancak parti yönetiminde İstanbul’da önseçim yapılmasına yönelik bir görüş dile getirilmiyor. 

CHP’nin İstanbul’da bölgelere ve bazı ilçelere göre aday adayları arasında isimleri geçenler ise şöyle;

İSTANBUL 1. BÖLGE:  

Kadıköy: Mevcut başkan Aykurt Nuhoğlu, şair ve yazar Sunay Akın, Şerdıl Dara Odabaşı, İBB Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, Necati Ekşi, eski İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, eski Belediye Başkanı Selami Öztürk, Mustafa Demircan ve Hakan Şişik
Kartal: Altınok Öz, Hüsnü Süslü ve Harun Özdemir.
Maltepe: Mevcut başkan Ali Kılıç, Murat Kapan ve Cemil Ekşi.
Üsküdar: Muhammed Çakmak, İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Ahmet Kılıç, İlçe Başkanı Erdoğan Altan, Av. Onur Cingil, Zeki Yılmaz, İBB Meclis Üyesi Nezih Küçükerden ve Mustafa Çetinkaya. 
Tuzla: Bülent Akköse
Beykoz: Aydın Düzgün, Coşkun Tosun, Devrim Altıntaş, Gülay Demirel, Mahir Taştan ve Muammer Tonya.
Ataşehir: Battal İlgezdi, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Oktay Coşkun, Erdal Uçar ve Beytullah Doğanay.
Şile: İlçe Başkanı Ali Şecaattin Güney ve eski ilçe başkanı Zeki Şen.
Pendik: Mehmet Salih Usta
Ümraniye: Mustafa Sarıgül’e yakınlığı ile bilinen Sacit Eyüboğlu.
Sancaktepe: Alper Yeğin ve Özgen Nama.
Adalar: İlçe Başkanı Mustafa Kerem Tunç, eski Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Nurhan Çetinkaya, eski Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, eski İlçe Başkanı Hıdır Delipınar, Mehmet Dündar Tıraş, Süleyman Türker ve Ayşe Nilden Bayazıt Postacı.
Çekmeköy: İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, Hüseyin Sipahi ve Seyfettin Yıldırım.

İSTANBUL 2.BÖLGE: 

Beşiktaş: İstanbul Milletvekil Gülay Yedekçi, eski Belediye Başkanı İsmail Ünal, Ece Toprak, görevden alınan başkan Murat Hazinedar, Sebahattin Öztürk, Bülent Tatar ve eski PM Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran. 
Beyoğlu: Oyuncu, yazar ve hekim Ercan Kesal, İnan Güney, İBB Grup Başkanı Ertuğrul Gülsever, Hüseyin Özhan, Gülseren Onanç, İnan Güney ve Engin Baba.
Eyüpsultan: Ferzan Özer ve Fazıl Afacan. Saim Diken, Cemal Özdemir, Cahit Atiker, Emin Atmaca, Emel Bilaloğlu, Ali Turan, Hüseyin Selami Çelebioğlu, Mustafa Tüysüz.
Fatih: İlçe Başkanı Soner Özimer, Tarihi Yarımada İşadamları Derneği Başkanı Yusuf Yetişkin ve Turan Durmuş.
Sarıyer: Mevcut başkan Şükrü Genç, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek.
Şişli: Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül ve Seyfi Erbağ.
Zeytinburnu: Metin Doğan, Mithat Şahin ve Adil Emecan.

İSTANBUL 3. BÖLGE:

Avcılar: Mevcut başkan Handan Toprak Benli, eski Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Erhan Bozan, İbrahim Bulut, Ali Haydar Kahraman ve Erdal Kaya.
Bahçelievler: Ecz. Mehmet Ali Özkan
Bakırköy: Bülent Kerimoğlu, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Rıza Akpolat ve Ali Fatinoğlu.
Beylikdüzü: Ekrem İmamoğlu (Kesin gözüyle bakılıyor)
Büyükçekmece: Hasan Akgün (Kesin gözüyle bakılıyor)
Çatalca: Cem Kara’nın aday olması bekleniyor. Sağlık durumu nedeniyle ara vermesi durumunda ise yerine önereceği isme kesin gözüyle bakılıyor.
Esenyurt: Tuncer Marangoz, Kemal Deniz Bozkurt ve eski İl Başkanı Cemal Canpolat.
Küçükçekmece: Eski İstanbul milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Engin Ertaç, Burçin Baykal, Oruç Oymak, Çetin Çapan, Bayramali Çeşmeci, Gökhan Gümüşdağ, Hasan Hüseyin Türker ve Murat Muratoğlu
Silivri: Özcan Işıklar, eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci ve eski İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım.

ANKARA İÇİN MANSUR YAVAŞ'IN ADI GEÇİYOR

Ankara için geçen dönem de aday gösterilen Mansur Yavaş ile Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu’nun ismi öne çıkıyor. Genel merkezin Yavaş’ın adaylık teklifini kabul etmemesi halinde Ankara milletvekili Bülent Kuşoğlu’na teklif götüreceği konuşuluyor. Ayrıca CHP’nin TBMM Başkan Vekili Levent Gök ve Cengiz Topel Yıldırım isimleri de kulislerde geçiyor.

İZMİR'DE MİLLETVEKİLİ İSİMLERİ 

İzmir’de ise başkan adaylığı mevcut belediye başkanları ile milletvekilleri arasında geçecek. 

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve 4 dönemdir Narlıdere’de görev yapan mevcut Belediye Başkanı Abdül Batur’un ismi büyükşehir için geçerken, İzmir milletvekilleri Tuncay Özkan, Tacettin Bayır ve Kamil Okyay Sındır genel merkezden işaret bekliyor. 

TRANSFER DE KONUŞULUYOR

CHP’nin Ege ve Anadolu’daki bazı belediye başkanlıklarını kazanmak için sağdan transfer yapabileceği de parti kulislerinde konuşuluyor. Özellikle Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile temas kurulduğu ve önümüzdeki günlerde CHP’ye geçerek aday gösterileceği belirtiliyor. Mersin’de mevcut belediye başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz’ın ismi de CHP ile anılırken, ön seçim talebini yineleyen Fikri Sağlar ile birlikte eski milletvekili Aytuğ Atıcı, İstemihan Talay, eski hakem Selçuk Dereli ve eski milletvekili Vahap Seçer de nabız yokluyor. Balıkesir’den il milletvekili Ahmet Akın ve Antalya’da Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in adaylığına kesin gözüyle bakıldığı, Hatay Büyükşehir BelediyeBaşkanı Lütfi Savaş, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Edirne’de mevcut Belediye Başkanı Recep Gürkan, Giresun’da Kerim Aksu, Sinop’ta Baki Ergül’ün yeni dönemde de görevine devam etmek için aday gösterilecekleri belirtiliyor. (EVRENSEL)

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2018, 23:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER