CHP’den Soylu’ya: İstanbul Valisi hakkında soruşturma başlatıldı mı?

İstanbul’u afişlerle donatan belediye yönetimi Meclis gündeminde: Vali hakkında soruşturma başlatıldı mı?

CHP’den Soylu’ya: İstanbul Valisi hakkında soruşturma başlatıldı mı?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, seçime kısa bir süre kala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca (İBB) hazırlanıp yayınlanan “İstanbul’un büyük değişim yolculuğu 1994’te başladı” videosunu ve İstanbul’un birçok yerine asılan afişleri Meclis gündemine taşıdı.


Emre, İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Haziran 2019 tarihinde sosyal medya hesabından “İstanbul’un büyük değişim yolculuğu 1994’te başladı” mesajı ile bir video paylaştığını, ayrıca kentin çeşitli yerlerine afişler astığını hatırlattı.

Bu afiş ve videoların seçimden 3 gün önce kullanıldığına dikkat çeken Emre, bu durumun belediye tüzel kişiliğinin çok açık biçimde adaylardan bir tanesinin yanında yer alıp, onu desteklediğini gösterdiğini söyledi.

‘VALİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI MI?’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu işlemleri tesis ederken belediye başkanlığı makamında vekaleten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın oturduğuna vurgu yapan Emre, kamu yöneticilerine dönük tarafsızlık ve siyaset yasağı ile ilgili kanunları hatırlattı.

Valinin “Herhangi bir siyasi parti yararına veya zararına fiilen faaliyette bulunmak” fiili gereği kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alması gerektiğine dikkat çeken Emre, Bakan Soylu’dan şu sorulara yanıt istedi:

  • İstanbul Valisi hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?
  • Başlatılmışsa soruşturmanın tarih ve sayısı nedir?
  • Herhangi bir soruşturma başlatılmamışsa bunun nedeni nedir?
  • Soruşturma başlatılmamışsa ne zaman başlatılacaktır?
  • Son 17 yılda yapılan Milletvekili Genel ve Mahalli İdare Seçimlerinde tarafgir davranışlarından dolayı herhangi bir Vali ya da Kaymakam hakkında iş ve işlem yapılmış mıdır? Yapıldıysa sonuçları nelerdir? (DUVAR)
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2019, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER