CHP'li Enis Berberoğlu'na müebbet, Erdem Gül ve Can Dündar'a 10'ar yıl hapis istemi

MİT TIR’ları davasında savcı CHP'li Enis Berberoğlu hakkında müebbet, Erdem Gül ve Can Dündar için ise 10'ar yıl hapis istedi.

CHP'li Enis Berberoğlu'na müebbet, Erdem Gül ve Can Dündar'a 10'ar yıl hapis istemi
Cumhuriyet eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun mühimmat yüklü MİT TIR’ları haberlerine ilişkin ana dosyadan ayrılmasına hükmedilen “silahlı terör örgütüne, üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiasıyla süren davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.


Cumhuriyet’te yer alan habere göre, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma savcısı Mehmet Yeşilkaya mütalaasında Dündar, Gül ve Berberoğlu'nun “Örgüte üye olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiasından 10 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Savcı Yeşilkaya, Berberoğlu için ayrıca gizli kalması gereken bilgileri açıklama suçundan müebbet hapis cezası istedi.

Duruşma 1 Mart'a ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Can Dündar ile Erdem Gül’ün MİT TIR'larında taşınan silahların görüntülerini yayımladıkları için 6 Mayıs 2016'da “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri açıklamak” gerekçesiyle toplam 10 yıl 10 ay hapis cezalarına çarptırılmışlardı.

CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu hakkında ise görüntüleri gazeteci Can Dündar'a verdiği gerekçesiyle, “Devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin etme" ve "FETÖ-PDY’ ye bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiasından 30 yıla kadar hapis cezası istenmiş, mahkeme iddianameyi kabul etmişti. Gül ve Erdem’in davaları Berberoğlu’nun davasıyla 21 Eylül’de birleştirilmişti. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2017, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER