CHP'li Fikri Sağlar: HDP demokrasiden yana bir partidir

CHP'li Fikri Sağlar ittifak tartışmalarına ilişkin "CHP olarak her parti ile yan yana geliriz" yorumunda bulundu. Sağlar, AK Parti - MHP seçim ittifakını 'şer ittifakı' olarak değerlendirdi.

CHP'li Fikri Sağlar: HDP demokrasiden yana bir partidir
CHP heyeti işlerine geri dönmek için Bağlar Belediyesi önünde eylemde olan işçileri ziyaret etti. CHP heyeti ziyaretin ardından, il başkanlığı binasına geçti. CHP İl Binası’nda Duvar’ın sorularını yanıtlayan CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, CHP’nin Kürt sorununun parlamenter sistem içerisinde çözümünden yana olduğunu ifade etti. Sağlar, “CHP, ülkedeki Kürt sorununun eşit yurttaşlık üzerinden, hakların var olduğu ve toplumsal hakların bireysel haklarla birlikte çağdaş bir noktada bulunması doğrultusunda mücadele eden bir partidir. Özellikle Türkiye’deki Kürtlerin Kürt sorununun parlamenter sistem içerisinde çözülmesi gerektiğinin altını çizerek söylemektedir. Bu demokrasinin gereğidir” dedi.

‘CHP OLARAK HER PARTİ İLE YAN YANA GELİRİZ’

Sağlar, AK Parti ve MHP’nin Cumhur ittifakına karşı CHP’nin HDP ile ittifak kurma ihtimali hakkında ise şunları söyledi:

“AKP-MHP şer ittifakıdır. İkisinin de anlayışı memleketi baskıyla yönetmektir. Onun haricindeki bütün partilerin bir araya gelmesi gerekiyor. Tek adam rejimine karşı olan ve varlık nedeni demokratik parlamenter sistem olan bütün partilerin bir araya gelmesi gerekiyor. Çünkü bu parti seçimi olmayacak, Cumhurbaşkanı seçimi olacak. Sadece sermayenin güçlenmesini isteyen, kendilerinden olmayanı yok etmeye çalışan, demokrasi isteyen, mağdurdan yana olan, eşitlik isteyen, barış isteyen partiler de bunların karşısında bir araya gelecektir. Bugün ortalıkta dolaşan AKP Genel Başkanı’nın 2019 seçimlerini kazanmayacağı çok açık. AKP ve MHP ittifakı Kürt sorununu bırakın Kürtleri bırakmaz, çünkü farklılıkları kabul eden bir anlayışları yok.  Bu ittifak şer ittifakı, barış bunların içinde yok. HDP yasal bir partidir ve ondan en fazla korkacak parti AKP’dir. HDP ülkedeki mevcut sorunları ortaya koyan, demokrasiden yana olan bir partidir. Biz CHP olarak her siyasi partiyle yan yana geliriz, yüzde 51’i sağlamak istiyoruz çünkü.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER