CHP'li vekiller Sarıbal ve Şeker'den açlık grevine destek

CHP Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Ali Şeker, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek için açlık grevine başladı.

CHP'li vekiller Sarıbal ve Şeker'den açlık grevine destek
CHP milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Ali Şeker, 63 gündür açlık grevi sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek için bir günlük açlık grevine başladı.

Bugün saat 15.00’te TBMM kulisinde açlık grevine başlayan Sarıbal ve Şeker, meclisin kapanmasının ardından Belediyeler Birliği’ne geçerek grevi burada sürdürmeye başladı. Şeker ve Sarıbal mesai saatinin başlamasıyla açlık grevine yeniden TBMM’de devam edecek.

Evrensel’e konuşan CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hükümet ve saray rejiminin OHAL KHK’lerini fırsat bilerek tüm muhalifleri hedef aldığına dikkat çekti. Kamuda 110 bin kişinin işine son verildiğini, binlerce kişinin tutuklandığını, ‘FETÖ’yle hiç ilgisi olmayan çok sayıda kişinin ihraç edildiğini vurgulayan Sarıbal, “Aynı siyasal iktidar FETÖ’nün siyasi ayağına hiç dokunmuyor. Hatta ‘iyi’ bürokratsanız, çok paranız varsa basit gerekçelerle içeriden çıkarabiliyorsunuz da” diyerek İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliye edilmesini eleştirdi.

Gülmen ve Özakça’nın ‘FETÖ’yle bağlantısı olmamasına rağmen 180 gündür işlerinden uzak kaldıklarını söyleyen Sarıbal, o günden bu yana çeşitli şekillerde eylemler yaparak seslerini duyurmaya çalışan eğitimcilerin 63 gündür de açlık grevinde olduğuna dikkat çekti.

Gülmen ve Özakça’nın Meclise 500 metre uzaklıkta günlerdir seslerini duyurmaya çalıştıklarını vurgulayan Sarıbal, “Su, tuz ve şekerle hayatta kalmaya çalışıyorlar. Her an hayatlarını kaybedebilirler ya da sağlık açısından geri dönülemez sorunlar yaşayabilirler. Buna rağmen ısrarla seslerini duyurmaya çalışıyorlar. İstedikleri sadece işlerine geri dönebilmek” dedi.

Hükümete bir an önce ‘FETÖ’cü olmadığı belli olan akademisyen, sanatçı, işçi ve memurları çaresizliğe mahkum etmekten vazgeçme çağrısında bulunan Sarıbal, “İçeride aylardır yatıp iddianamesi hazırlanmayanlar var. Bu mağduriyetlerin giderilmesi gerekiyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2017, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER