CHP'li yedi belediyeye müfettiş gönderildi

İçişleri Bakanlığı'nın Ataşehir'den başka CHP'li belediyelere de müfettiş gönderdiği ortaya çıktı. Buna göre, toplam yedi CHP'li belediyede imar ve hizmet konuları inceleniyor.

CHP'li yedi belediyeye müfettiş gönderildi
Ataşehir Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırılması tartışılırken, yedi CHP’li belediyeye daha müfettiş gönderildiği ortaya çıktı. İstanbul’da Beşiktaş ile Şişli belediyelerinin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu belediyeler arasında yer alıyor.


Milliyet gazetesinin haberine göre, İçişleri Bakanlığı bu belediyelerde özel teftiş başlattı; iş ve işlemlerin incelenmesi için müfettiş gönderdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayı sonrasında Mülkiye Teftiş Kurulu’nda görevli müfettişlerden oluşturulan müfettiş grupları, tespit edilen belediyelerin bulunduğu kentlere giderek hafta başında özel teftişe başladı.

HANGİ BELEDİYELER VAR?

İçişleri Bakanlığı’nca iş ve işlemleri müfettişlerce mercek altına alınan altı belediye arasında İstanbul’daki Beşiktaş, Şişli Belediyeleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi yer alıyor. Milliyet haberinde ‘CHP’li yedi belediyeye müfettiş gönderildi’ başlığını kullanırken, Ataşehir’in yanı sıra sadece bu üç belediyenin isimlerini verdi.

İMAR VE HİZMET KONULARI İNCELENİYOR

Haberde, söz konusu belediyelerde imar konularının ve hizmet alımlarıyla ilgili iş ve işlemlerin  incelendiği belirtildi.

RAPOR SONRASI SUÇ BULUNURSA SUÇ DUYURUSU BEKLENİYOR

Müfettişler, özel teftiş sonrasında hazırlayacakları raporlarında suç unsuru bulmaları halinde adli yargılama için savcılığa suç duyurusunda bulunacak. Aynı raporlar kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın belediye başkanlarının durumuyla ilgili de değerlendirme yapılacak. 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2017, 19:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER