Clinton, Trump'ın Erdoğan'a mektubuyla dalga geçti

ABD'nin eski dışişleri bakanı Hillary Clinton, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektupla dalga geçti. Clinton, Küba krizi sırasında John F. Kennedy tarafından dönemin Sovyet lideri Nikita Kruşçev'e yazılmış gibi kaleme alınan sahte 'mektup'u paylaştı.

Clinton, Trump'ın Erdoğan'a mektubuyla dalga geçti
ABD’nin eski dışişleri bakanı Hillary Clinton, ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gönderdiği ve “Aptallık etme” dediği mektupla alay edilen ‘hayali mektubu’ tweet’ledi. Clinton, komedyen Jimmy Kimmel’in geçen hafta ABC Televizyonu’ndaki Jimmy Kimmel Live programında yayınladığı ve John F. Kennedy’nin ağzından Küba kriziyle ilgili yazılmış ‘mektup’u “Arşivde buldum” notuyla paylaştı.

16 Ekim 1962 tarihinin atıldığı mektupta, eski ABD başkanı Kennedy, dönemin Sovyet lideri Nikita Kruşçev’e “Sevgili Başbakan Kruşçev, “..k kafalı olma. Füzelerini Küba’dan çek. O zaman herkes ‘Çok yaşa Kruşçev. En büyük sensin’ diyecek. Ama çekmezsen herkes sana “g…, b..tan ülkene de “Sovyet Bunyonu (ayak başparmağı çıkıntısı) diyecek. Kafamı bozma. Seni ararım. Kucaklıyorum” diyor.

Trump 9 Ekim’de Barış Pınarı Harekâtı’yla ilgili Erdoğan’a yazdığı mektupta “”Eğer bu işi doğru ve insani bir şekilde yaparsanız tarih de sizi iyi yazar. Eğer iyi şeyler olmazsa, sizi sonsuza dek hep bir şeytan olarak görürler. Sert adamı oynama. Aptallık etme! Seni sonra arayacağım” demişti.

Mektuba Ankara’nın yanıtıyla ilgili bir hükümet yetkilisi, “Diplomatik nezaketten yoksun mektup Erdoğan tarafından reddedilerek çöpe atıldı” diye konuşmuştu. (BBC Türkçe)

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2019, 23:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER