Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Arınç'la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinden helallik isteyen Bülent Arınç'la, bu akşam bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Arınç'la görüştü

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine “Kardeş diyebildiğim insan bana sahip çıkmazsa gücenirim. Bunun helallik olarak bana dönmesini isterim” diye çağrı yapan Bülent Arınç'la görüştü.

Habertürk Televizyonu'ndan Mehmet Akif Ersoy'un Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, görüşme Erdoğan'ın daveti üzerine gerçekleşti.

Ersoy, paylaşımında “Meclis eski Başkanı Bülent Arınç az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaklaşık 1,5 saatlik bir görüşme yaptı. Görüşme Sn. Erdoğan’ın daveti sonucu gerçekleşti” ifadelerine yer verdi.

AK Parti'nin kurucularından olan Bülent Arınç, TBMM Başkanlığı, Hükümet Sözcülüğü ve Başbakan Yardımcılığı gibi üst düzey görevler üstlendi.

Son olarak Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan Arınç, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın tutukluğunu eleştiren açıklamasının ardından AK Parti yöneticileri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tepkileri üzerine, 24 Kasım 2020'de görevinden istifa etmişti.

Bülent Arınç, geçtiğimiz 29 Kasım'da BBC Türkçe'deki söyleşisinde, Erdoğan için şunları söylemişti:

“Biz ağabey-kardeş ilişkisi içindeyiz. Özelde bana ağabey diye hitap eder, biz Tayyip Bey diye ona hitap ederiz. Evet, eski samimi günler şu anda yok ama bu bizim özündeki beraberliğimizi değiştirmez. Ben onu Bahçeli gibi görmüyorum, Bahçeli geçmişten beri bizim dışımızda bir insan. O ne söylerse onunla başka türlü hesaplaşırız zamanı, zemini geldiğinde. Bir adam eşkiyaya sahip çıkarken benim kardeş diyebildiğim bir insan bana sahip çıkmazsa ben bundan gücenirim. Bunun da helallik olarak bana dönmesini isterim.”  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER