Cumhurbaşkanı Erdoğan Torba Yasa'yı Onayladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Torba Yasa'yı onayladı. Torba Yasa, Erdoğan'ın Köşk'e çıktıktan sonra onayladığı ilk yasa oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Torba Yasa'yı Onayladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Meclis'te kabul edilip önüne gelen ve milyonlarca insanın beklediği Torba Yasa'yı onayladı. Torba Yasa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı ilk yasa oldu.

ONAYLAYIP BAŞBAKANLIĞA GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun'un Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Anayasanın 89'uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104'üncü maddesinin ikinci fıkrasının a bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiği belirtildi.

KANUN RESMİ GAZETE'DE YAYINLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu akşam onaylanan 6552 sayılı "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlanan "torba kanun" olarak nitelendirilen yasa yürürlüğe girdi.

MECLİS'TE KABUL EDİLEREK ERDOĞAN'A GÖNDERİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi çalışmaları hızlandırılan Torba Yasa Tasarısı seçim sonrası Meclis'in tatil edilmesiyle durmuştu. Meclis'in yeniden açılmasıyla Torba Yasa Kanunu yeniden görüşülmeye başlanarak karara bağlanmıştı.

20 MİLYON İNSANA İLAÇ OLDU

Yaklaşık 20 milyon kişiyi ilgilendiren torba yasa için Köşk'ten onay çıktı. Emekliden esnafa, öğretmenden taşeron işçiye kadar pek çok kesimin beklediği torba tasarı yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

1 EKİM'E KALMADI

Vergi, prim, ceza gibi borçlara yapılandırma imkanı getiren, taşeron işçilere ve madencilere önemli haklar sağlayan düzenleme, 1 Ekim'e kalmadan yasalaştı. Torba tasarının, 62'nci Hükümet'in güven oylamasının ardından yasalaşması dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER