Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin değerlendirildiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin'le görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın açıklamasına göre, görüşmede ikili ilişkiler ve başta Suriye olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

ERDOĞAN, ‘LİBYA VE HAFTER’İ GÖRÜŞECEĞİZ’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Aralık’ta TRT Haber’e yaptığı açıklamada, Türkiye’deki toplantıdan önce görüşme yapmak ve Libya’daki gelişmeleri ele almak istediğini söylemişti.

Erdoğan, “Sayın Putin ile bir görüşme talebim var. Önümüzdeki ayın 8’inde Türkiye’de olacak. Ondan önce bu görüşmemizi yapalım. Çünkü Hafter konusu istiyorum ki Rusya ile münasebetlerde yeni bir Suriye doğurmasın. Ocaktaki görüşme ayrı, TürkAkım projesinin açılışını yapacağız. Putin ile Libya ve Hafter konusuyla ilgili telefonda görüşeceğim” demişti.

Libya’daki iç savaşın taraflarından olan Halife Hafter’i destekleyen ülkeler arasında Rusya da bulunuyor. Birlemiş Milletler’in Libya’ya silah satışını yasakladığını hatırlatan Erdoğan, şunları söylemişti:

“Birleşmiş Milletler, Libya’ya silah satışına yönelik ambargo uyguluyor. Kaldı ki Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır Hafter’e her türlü askeri destek sağlayarak Birleşmiş Milletler kararını deliyor.”

Hafter, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamayla Türkiye’yi ‘düşman’ ilan etmişti. Hafter’e tepki gösteren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Hasmane tutum veya saldırıların bedeli çok ağır olacak, en etkili ve şiddetli şekilde mukabele edilecektir” diye yanıt vermişti.

Hafter’e bağlı donanmanın Kurmay Başkanı Ferec el Mahdevi, Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasındaki deniz yetki anlaşmasını tanımadıklarını ve Türk gemilerini batıracaklarını söylemişti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2019, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER