Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlanıyor

Cumhuriyet'in 95. kuruluş yıldönmü Türkiye genelinde düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının Ankara'daki adresi Anıtkabir olurken, İstanbul'da ise Vatan Caddesi'nde geçit töreni düzenleniyor. Anıtkabir özel defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ilk defa Ankara dışında, İstanbul Yeni Havalimanı'nda 29 Ekim resepsiyonu verecek.

Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlanıyor
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Ankara’da devlet erkanının Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Anıtkabir’deki törene kalabalık bir katılım oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki devlet erkanıyla birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, ardından saygı duruşunda bulundu.

HAVALİMANI VURGUSU

Erdoğan Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: “Cumhuriyetimizin ilanının 95’inci yıl dönümünde Türk milletini temsilen manevi huzurundayız. Siz ve silah arkadaşlarınız başta olmak üzere tüm gazilerimizi saygıyla yad ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. İstanbul’daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz. Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış, Türkiye’nin gücünün, 95 yılda elde ettiği başarıların bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun.

İLK KEZ ANKARA DIŞINDA RESEPSİYON VERİLECEK!

Erdoğan, ilk defa Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nu Ankara dışında verecek. Erdoğan’ın, bugün açılacak Üçüncü Havalimanı’nda vereceği Cumhuriyet Resepsiyonu’na yabancı konuklar da katılım gösterecek.

İstanbul’da ise Vatan Caddesi’nde askeri ve sivil geçit törenleri yapılıyor. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2018, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER