Davutoğlu: Abdülhamid’in mirasına en çok biz sahip çıkarız

Yeni parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu, TRT 1'de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisine cevap verdi. Davutoğlu, "Eski milletvekillerine, eski devlet görevlilerine yönelik Sultan Abdülhamid’in ağzından çıkması mümkün olmayacak bir takım ifadelerle günlük siyasete gönderme yapılıyor" dedi.

Davutoğlu: Abdülhamid’in mirasına en çok biz sahip çıkarız
İsmi yeni parti çalışmalarıyla anılan eski başbakan Ahmet Davutoğlu, KONSİAD 6. Olağan Genel Kurulu’nun iftarına katıldı. Davutoğlu, TRT 1’de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinin fragmanında yer alan ve kendisine gönderme olarak yorumlanan “Gül ağacına su veririz. Lakin su hem güle yarar hem de dikene… Yanımızda yöremizde su verdiklerimiz diken olmaya meyletmişlerse sonunda mutlaka budarız!” ifadelerine tepki gösterdi.

Tarafsız Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Ahmet Davutoğlu şöyle konuştu; “Bugünlerde 2-3 gündür Abdülhamid Payitaht dizisi dolayısıyla bir fragman dolaşıyor. Bu fragmanda üstü örtülü, tabiri caizse geçmişte bir takım hain çevrelerin yaptığı şekilde subliminal bazı mesajlar verildiği iddia ediliyor. Eski milletvekillerine, eski devlet görevlilerine yönelik Sultan Abdülhamid’in ağzından çıkması mümkün olmayacak bir takım ifadelerle günlük siyasete gönderme yapılıyor. Bunu hiçbir zaman ciddiye almadım. Bu şekilde mesajların da devlet ahlakı açısından da, toplumsal ahlak açısından da doğru olmadığına inanıyorum. Ancak o kadar çok mesaj geldi ki üzüntü ifade eden, bir dostumuzun telefonda ağladığına şahit oldum. ‘Nasıl olur sizlere dönük böyle mesajlar verilir’. Eğer Sultan Abdülhamid’in mirasına sahip çıkacak birisi varsa en çok biz sahip çıkarız.”

PAYİTAHT DİZİSİNDE YÖNETMEN AYRILDI

Öte yadan Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’na mesaj gönderdiği tartışılan TRT 1’de yayınlanan Payitaht Abdülhamit dizisinin yönetmeni ve ekibi ayrılıyor. TRT dizisi Payitaht Abdülhamit sezon finaline giderken dizinin yönetmeni ve ekibi ayrılıyor. Dizinin başrol oyuncusu Bülent İnal ve yönetmeni Emre Konuk haberi sosyal medyalarından duyurdu.

Dizinin yönetmeni Emre Konuk, kendisinin ve ekibinin yeni sezonda olmayacaklarını duyurdu. Takipçiler, bu vedayı son tanıtımda yer alan bir sahnenin eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu’na verilen mesajla ilgili tartışmalara bağladı. Ancak yönetmen Konuk, vedasının gündemdeki tartışma ile ilgisi olmadığını, önceden alınmış bir karar olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2019, 00:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER